01 Μάι 2024
READING

Campaign of the Day: #GetTheMessage – iPager

2 MIN READ

Campaign of the Day: #GetTheMessage – iPager

Campaign of the Day: #GetTheMessage – iPager

Στην Καμπάνια της Ημέρας, το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει μια διαφήμιση που ξεχώρισε με τη δημιουργικότητά της και μπορεί να εμπνεύσει δημιουργώντας συζήτηση γύρω από το μήνυμα που επικοινωνεί.

Η καμπάνια της Android αποτελεί ένα επικό τρολάρισμα της Apple και μας μεταφέρει πίσω στη δεκαετία του ’90, όταν ήταν δημοφιλής ο βομβητής, μια φορητή συσκευή επικοινωνίας που επέτρεπε στους χρήστες να λαμβάνουν σύντομα αριθμητικά ή αλφαριθμητικά μηνύματα. Οι τεχνολογικές εξελίξεις και η άνοδος των smartphones φυσικά το κατέστησαν παλιομοδίτικο.

Ωστόσο, η Apple χρησιμοποιεί ακόμη και σήμερα μια παρόμοια ξεπερασμένη τεχνολογία για την αποστολή μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών iPhone και Android. Ονομάζεται “SMS”, ένα απαρχαιωμένο πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων από τη δεκαετία του ’90. Επειδή είναι τόσο ξεπερασμένο, οι συνομιλίες μεταξύ iPhone και τηλεφώνων Android αποκτούν μια υποβαθμισμένη εμπειρία γραπτών μηνυμάτων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χρήστες αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών, όπως “πράσινες φυσαλίδες”, βίντεο με pixelated εικόνα, έλλειψη αποδείξεων ανάγνωσης και ενδείξεων πληκτρολόγησης και, κυρίως, έλλειψη κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο.

Η Apple θα μπορούσε να λύσει αυτά τα προβλήματα μεταξύ των iPhones και των τηλεφώνων Android υιοθετώντας το RCS (Rich Communication Services) – το σύγχρονο πρότυπο που έχει εφαρμόσει το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου.

Για να αποσαφηνιστεί αυτή η κατάσταση για τους χρήστες του iPhone και για να ζητηθεί ευγενικά από την Apple να αναβαθμίσει από το SMS στο RCS, μια νέα φάση της εκστρατείας #GetTheMessage περιλαμβάνει την “παρουσίαση” του iPager, μιας συσκευής-παρωδίας. Με αυτή την καμπάνια, το Android υιοθετεί μια χιουμοριστική προσέγγιση για να αναδείξει πού βρίσκεται το πρόβλημα: στην ξεπερασμένη τεχνολογία ανταλλαγής μηνυμάτων SMS που χρησιμοποιεί η Apple.

Πιασάρικες φράσεις όπως “Τι χρονιά είπαμε ότι έχουμε;” ακούγονται στην καμπάνια, η οποία θα περιλαμβάνει online βίντεο, OOH, δράσεις με influencers και ενεργοποιήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε επιλεγμένους influencers, μάλιστα, θα αποσταλούν τρισδιάστατα εκτυπωμένες μακέτες της συσκευής iPager, γεγονός που συμβάλλει στην υπενθύμισή τους ότι τα προβλήματα ανταλλαγής μηνυμάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οφείλονται σε μια ξεπερασμένη τεχνολογία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.