02 Μάι 2024
READING

Tι σχεδιάζει στην Ελλάδα η Leroy Merlin

3 MIN READ

Tι σχεδιάζει στην Ελλάδα η Leroy Merlin

Tι σχεδιάζει στην Ελλάδα η Leroy Merlin

Σε διαδικασία διοικητικών ανακατατάξεων βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η Leroy Merlin στην Ελλάδα. Kι αυτό διότι ήταν ιδιαίτερα σύντομη η θητεία της μέχρι πρότινος διευθύνουσας συμβούλου της Leroy Merlin στην Ελλάδα, η οποία διήρκεσε περίπου έξι μήνες.

H Γαλλίδα, Agathe Monpays, η οποία είχε παρουσιαστεί σε πρόσφατη εκδήλωση της εταιρείας στις νέες της εγκαταστάσεις στην περιοχή του Ρέντη, δεν παρέμεινε για πολύ στο τιμόνι της εταιρείας. Η 28χρονη που είχε διαδεχθεί τον προκάτοχό της Olivier Arduin στις αρχές Σεπτεμβρίου βρίσκεται στο τιμόνι της Leroy Merlin Γαλλίας, ενός ομίλου ο οποίος τζιράρει περί τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως και απασχολεί περίπου 30.000 άτομα προσωπικό.

Η εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα του Do It Yourself, κοιτάζει κατά το προσεχές διάστημα να ενισχύσει την αποθηκευτική της δυναμικότητα με εγκαταστάσεις στα δυτικά της Αττικής, ενώ ήδη θα θυμίσουμε ότι στη διάρκεια του 2022 δημιούργησε ένα κέντρο διανομής για τις παραγγελίες της στην περιοχή του Ρέντη. Συγκεκριμένα προβλέπεται να δημιουργήσει νέο logistics center στην περιοχή του Ασπροπύργου με επιφάνεια έως και 38.000 τετραγωνικά μέτρα, το οποίο πρόκειται να μισθώσει από εταιρεία διαχείρισης ακινήτων και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της για τουλάχιστον 10 χρόνια. Η συνολική επένδυση για το συγκεκριμένο logistics center υπολογίζεται ότι θα φτάσει στα 3 εκατ. ευρώ. Στον σχεδιασμό είναι να δημιουργήσει και ένα ακόμη κέντρο διανομής στην Κύπρο με στόχο να είναι έτοιμο στο τέλος του 2024.

Στον σχεδιασμό η επέκταση στην Κρήτη

Στο πλάνο όμως είναι στη συνέχεια και η επέκταση στην Κρήτη, όπου εκεί σκοπεύει να μεγαλώσει το εκτόπισμά της με τη δημιουργία νέου καταστήματος, κάτι που πιθανότατα δεν θα συμβεί το 2024 αλλά τοποθετείται χρονικά για το 2025. Σημαντική κίνηση που ήρθε να διαφοροποιήσει το υφιστάμενο μοντέλο της Leroy Merlin την Ελλάδα ήταν η  άφιξη του νέου concept καταστήματος «Naterial by Leroy Merlin» στον Άλιμο. Πρόκειται για ένα μοντέλο που πριν έρθει στην Ελλάδα προηγήθηκε σε πόλεις της Ευρώπης όπως η Μαγιόρκα στην Ισπανία και η Σίντρα στην Πορτογαλία. Στη χώρα μας έχει προς το παρόν και δοκιμαστικό χαρακτήρα και εφόσον εκπληρώσει το πλάνο και τις προσδοκίες της διοίκησης του γαλλικού ομίλου, πιθανότατα θα επεκταθεί τα επόμενα χρόνια, καθότι πρόκειται για ένα μέσης επιφάνειας κατάστημα λίγο πάνω από τα 1.500 τετραγωνικά μέτρα σε σύγκριση με τα big boxes που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην περίπτωση των καταστημάτων Leroy Merlin.

Η Naterial είναι το brand προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας της Leroy Meriln με αντικείμενο τον εξοπλισμό, την επίπλωση, την οργάνωση και τη διακόσμηση του μπαλκονιού, της βεράντας και του κήπου. To νέο showroom που ξεκίνησε να λειτουργεί το καλοκαίρι φιλοξενείται σε κτίριο 1.400 τετραγωνικών μέτρων επί της λεωφόρου Αλίμου σε αρκετά κοντινή απόσταση από την βασική ανταγωνιστική αλυσίδα, τα Praktiker που επίσης διατηρούν κατάστημα στην ίδια περιοχή. 

Στόχος η στροφή στην κερδοφορία το επόμενο διάστημα

Aπό πλευράς οικονομικών επιδόσεων το 2020 η Leroy Merlin στην Ελλάδα είχε κύκλο εργασιών 117,51 εκατ. ευρώ με καθαρές ζημίες 10,85 εκατ. ευρώ, από κύκλο εργασιών 138,47 εκατ. ευρώ το 2019 με καθαρές ζημίες 8,15 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς της εταιρείας. Ο κύκλος εργασιών της το ανήλθε το 2021 στα 154 εκατ. ευρώ από 145 εκατ. ευρώ το 2018 και το 2022 είναι άγγιξε τα 191 εκατ. ευρώ.

Στόχος των ανθρώπων της είναι να γυρίσουν σταδιακά το νόμισμα και να φέρουν επιδόσεις και κερδοφορία που θα ικανοποιήσουν τους μετόχους του γαλλικού ομίλου Adeo αλλά και στον Έλληνα επιχειρηματία, Παύλο Φουρλή, στους οποίους ανήκει η αλυσίδα Leroy Merlin στη χώρα μας. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.