01 Μάι 2024
READING

Trending Now: Muted Conversations

3 MIN READ

Trending Now: Muted Conversations

Trending Now: Muted Conversations

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Είναι δυνατόν να μιλάμε στο τηλέφωνο και να μην μας ακούν οι γύρω μας; Με το mutalk, ένα φορητό μικρόφωνο που σχεδιάστηκε από τη Shiftall, γίνεται. Αυτό το καινοτόμο gadget μειώνει τη φωνή του χρήστη κατά περίπου 30 dB, καθιστώντας ουσιαστικά την ομιλία του “αθόρυβη”.

Το φορητό μικρόφωνο, που συχνά αναφέρεται χιουμοριστικά ως “ακουστικά για το στόμα”, προσφέρει μια νέα προσέγγιση στη διακριτική επικοινωνία, παρόμοια με τον τρόπο που η εικονική πραγματικότητα έχει περιγραφεί ως “ακουστικά για τα μάτια”.

Μια τέτοια συσκευή εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς. Για παράδειγμα, οι gamers, που λατρεύουν να ξενυχτούν παίζοντας online, μπορούν να απολαμβάνουν τις διαδικτυακές συνεδρίες τους χωρίς να ενοχλούν κανέναν γύρω τους τη νύχτα. Κατά τον ίδιο τρόπο, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να συνομιλούν διακριτικά μέσω τηλεφώνου, εξασφαλίζοντας ότι δεν ενοχλούν τους συνεπιβάτες τους. Υπάρχει επίσης η ευρύτερη απήχηση για όσους επιθυμούν απλά δεν θέλουν να ακούγονται οι ιδιωτικές τους συζητήσεις.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός αυτού του μικροφώνου, που μοιάζει με ακουστικό VR, μπορεί να φανεί ελαφρώς άβολος και αντισυμβατικός. Με την πρώτη ματιά, μπορεί ακόμη και να θεωρηθεί λανθασμένα ως ένα περίεργο gadget, καθώς μοιάζει με συσκευή βασανιστηρίων – αλλά αυτό είναι ομολογουμένως μέρος της γοητείας του. Υπάρχει ένα στοιχείο χιούμορ στο να βλέπει κανείς κάποιον να τοποθετεί οικειοθελώς ένα “φίμωτρο” στο στόμα του για να αποκτήσει λίγη ιδιωτικότητα σε δημόσιο χώρο. Αλλά πίσω από την ιδιόμορφη εμφάνιση, αξίζει την πιθανή προσοχή που συγκεντρώνει;

Στην τιμή των 200 δολαρίων, το mutalk προσφέρει περισσότερα από απλή μείωση της φωνής. Χρησιμεύει ως ένα ικανό ασύρματο μικρόφωνο εξοπλισμένο με μια σειρά αξιοσημείωτων χαρακτηριστικών. Οι χρήστες μπορούν να περιμένουν έως και οκτώ ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ταχεία φόρτιση μέσα σε μία ώρα και ένα ευέλικτο σύστημα ιμάντα για εύκολη χρήση και αφαίρεση.

Οι επιλογές συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν Bluetooth 5.1 και AUX 3,5 mm, ενώ φορτίζει χρησιμοποιώντας καλώδιο USB-C. Ένα στρατηγικά τοποθετημένο κουμπί σίγασης προσφέρει στους χρήστες την ευκολία μπαίνουν άμεσα στο mute κατά τη διάρκεια έντονων στιγμών, εξασφαλίζοντας πλήρη ιδιωτικότητα. Επιπλέον, το αφρώδες μαξιλάρι του εξασφαλίζει άνετη εφαρμογή πάνω από το στόμα και τη μύτη του χρήστη.

Κατά το ντεμπούτο του στην Ιαπωνία, το mutalk έτυχε θετικής ανταπόκρισης, με τις πωλήσεις να φτάνουν τις χιλιάδες. Με την πρόσφατη εισαγωγή του στην αγορά των ΗΠΑ, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για ένα μοναδικό δώρο διακοπών, ειδικά για gamers ή όσους που εκτιμούν τις ήσυχες και διακριτικές συνομιλίες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.