02 Μάι 2024
READING

Ο Σακίλ Ο’Νιλ ξαναβάζει την Reebok στο μπάσκετ;

3 MIN READ

Ο Σακίλ Ο’Νιλ ξαναβάζει την Reebok στο μπάσκετ;

Ο Σακίλ Ο’Νιλ ξαναβάζει την Reebok στο μπάσκετ;

Η Reebok ονομάζει τον Shaquille O’Neal πρόεδρο του τμήματος

Η Reebok, η εμβληματική μάρκα αθλητικών ειδών, προχώρησε σε ένα στρατηγικό βήμα για να επαναφέρει την παρουσία της στον κόσμο του μπάσκετ, διορίζοντας τον θρύλο του μπάσκετ Shaquille O’Neal στη θέση του προέδρου του Basketball Operations. Η σημαντική αυτή κίνηση ευθυγραμμίζεται με την πρόσφατη δέσμευση της Reebok να επιστρέψει στα ομαδικά αθλήματα και να επικεντρωθεί στο μπάσκετ σε παγκόσμια κλίμακα.

Μια θρυλική επανένωση

Ο Shaquille O’Neal, μακροχρόνιος συνεργάτης της Reebok, είναι πλέον υπεύθυνος για τη στρατηγική της Reebok στον τομέα του μπάσκετ. Με την εντυπωσιακή καριέρα του στο μπάσκετ και την ισχυρή επιρροή του στο άθλημα, είναι η τέλεια επιλογή για να βοηθήσει τη Reebok να ανακτήσει τη θέση της ως κυρίαρχη δύναμη στο μπάσκετ.

Διαβάστε ακόμα: Η επιστροφή του “πρωταθλητή”: Θα μπορέσει η Champion να αναζωπυρώσει το brand της;

Η συνεργασία του Shaquille O’Neal με τη Reebok μετρά από το 1992, γεγονός που αποδεικνύει τη βαθιά ριζωμένη σχέση του με τη μάρκα. Η επιρροή του έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο στην εξαγορά της Reebok από την Authentic Brands Group το 2021.

Από τη νέα του θέση, ο Shaquille O’Neal θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσέγγισης της Reebok στην αγορά του μπάσκετ. Αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία με αθλητές και οργανισμούς, που θα έχουν πλέον όλοι κοινό στόχο την επαναφορά της Reebok στο προσκήνιο του κόσμου του μπάσκετ.

Κι άλλος παίκτης στην ομάδα

Παράλληλα με την ανακοίνωση του νέου ρόλου του Shaquille O’Neal, η Reebok καλωσόρισε έναν ακόμη θρύλο του μπάσκετ και μακροχρόνιο συνεργάτη της, τον Allen Iverson, ως αντιπρόεδρο της Reebok Basketball. Οι αρμοδιότητες του Iverson θα περιλαμβάνουν δραστηριότητες που σχετίζονται με την προσέλκυση παικτών, τις πρωτοβουλίες βάσης, την εμπλοκή στην κοινότητα και τις ενεργοποιήσεις αθλητών. Ο όρος “ενεργοποιήσεις αθλητών” περιλαμβάνει διάφορες πρωτοβουλίες marketing και προώθησης που παρουσιάζουν τους αθλητές αθλητές ως κεντρικό μέρος της στρατηγικής μιας μάρκας.

Η κίνηση αυτή υπογραμμίζει την αφοσίωση της Reebok όχι μόνο στην επιστροφή θρυλικών μορφών, αλλά και στην ενίσχυση της παρουσίας και της αυθεντικότητάς της στον κόσμο του μπάσκετ.

Αλλαγή επιχειρηματικής στρατηγικής

Η απόφαση της Reebok να επικεντρωθεί στην καλαθοσφαίριση σηματοδοτεί μια σημαντική απόκλιση από την πρόσφατη πορεία της. Υπό την ιδιοκτησία της Adidas, η μάρκα είχε σταδιακά απομακρυνθεί από τα ομαδικά αθλήματα, επιλέγοντας αντ’ αυτού να επικεντρωθεί σε τμήματα γυμναστικής και προπόνησης. Αυτή η νέα κατεύθυνση σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα της Reebok να ανακτήσει τη θέση της στην αγορά του μπάσκετ.

Από τότε που ανέλαβε η Authentic Brands Group, η Reebok προχώρησε σε στρατηγικές αλλαγές για να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά. Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν τον διορισμό νέου διευθύνοντος συμβούλου, την επέκταση της χονδρικής διανομής, μια ευρύτερη γκάμα προϊόντων, μια νέα κατεύθυνση της μάρκας και το άνοιγμα καταστημάτων σε αναδυόμενες αγορές.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Adidas σχεδιάζει να ανακτήσει το θρόνο από τη Nike

Το δυναμικό comeback

Η Reebok ανυπομονεί να επιστρέψει στο χώρο του μπάσκετ, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε σκληρό ανταγωνισμό τη δεκαετία του ’90, όταν αθλητές όπως ο Michael Jordan οδήγησαν τη Nike στην κυριαρχία. Παρόλο που ο Allen Iverson και ο Shaquille O’Neal μπορεί να μην έφτασαν τα ύψη του Jordan, εξακολουθούν να είναι καταξιωμένες προσωπικότητες του αθλήματος. Η συμμετοχή τους αναμένεται να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για την επιστροφή της Reebok στο προσκήνιο του κόσμου του μπάσκετ.

Καθώς η Reebok ανανεώνει την εστίασή της στο μπάσκετ, η βιομηχανία του αθλητισμού και της μόδας θα παρακολουθεί στενά για να δει πώς θα εξελιχθούν αυτοί οι στρατηγικοί διορισμοί και οι πρωτοβουλίες – καθώς έχουν τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσουν το τοπίο της αγοράς του μπάσκετ τα επόμενα χρόνια.

Με πληροφορίες από Retail Dive

Photo: Unsplash | Basketusa

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.