02 Μάι 2024
READING

Find Your Inner Santa: Η χριστουγεννιάτικη πρόκληση της Coca-Cola

4 MIN READ

Find Your Inner Santa: Η χριστουγεννιάτικη πρόκληση της Coca-Cola

Find Your Inner Santa: Η χριστουγεννιάτικη πρόκληση της Coca-Cola

Αγκαλιάζοντας την παράδοση και την τεχνολογία

Οι εορταστικές καμπάνιες της Coca-Cola αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εορταστικής περιόδου. Μετά την επιτυχία της πρωτοβουλίας του 2013, “Kindness goes Viral”, η Coca-Cola συνεχίζει τις καμπάνιες με καλό σκοπό και μήνυμα μέσα από τις προσπάθειες marketing της. Αυτό το συναίσθημα είναι ακόμη πιο έντονο κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, και η τελευταία χριστουγεννιάτικη καμπάνια της μάρκας, ” The World Needs More Santas “, αποτελεί απόδειξη αυτών των διαχρονικών αξιών.

Το κεντρικό στοιχείο της εκστρατείας είναι μια γοητευτική διαφήμιση που φαντάζεται έναν κόσμο όπου όλοι συμπεριφέρονται σαν τον Άγιο Βασίλη. Στη διαφήμιση, άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα, όπως πυροσβέστες, skateboarders και οδηγοί ταξί, εμφανίζονται να φορούν την κόκκινη στολή του Άγιου Βασίλη και να κάνουν καλές πράξεις. Η ιδέα είναι απλή: όλοι έχουν τη δυνατότητα να σκορπίσουν την ευτυχία όπως ο Άγιος Βασίλης. Αυτή η χαρούμενη ιστορία συνοδεύεται από το τραγούδι “I Could Be Santa Claus” της Βρετανίδας μουσικού Celeste.

Η εκστρατεία αναπτύχθηκε από την WPP Open X και πρόκειται να προσαρμοστεί για περισσότερες από 80 αγορές παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμα: Η Coca-Cola ζωντανεύει διάσημα έργα Τέχνης

Διαδραστικές εμπειρίες

Η Coca-Cola δεν σταματά στην οπτική αφήγηση. Η καμπάνια είναι πλούσια σε διαδραστικές ψηφιακές και φυσικές εμπειρίες. Υπάρχει ένα διασκεδαστικό διαδικτυακό κουίζ με τίτλο “Find Your Inner Santa” (Βρες τον εσωτερικό σου Άγιο Βασίλη), στο οποίο οι φίλοι της Coca-Cola μπορούν να λάβουν μέρος στην εφαρμογή ή στην ιστοσελίδα της. Οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν ποιος τύπος Άγιου Βασίλη είναι και λαμβάνουν μια προσαρμοσμένη εικονογράφηση που μπορούν να μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κωδικοί QR και βραβεία: Μια διαδραστική ανατροπή

Η γιορτινή διάθεση επεκτείνεται και στις συσκευασίες των προϊόντων της Coca-Cola. Οι κωδικοί QR τοποθετούνται στρατηγικά στις συσκευασίες, οδηγώντας τους καταναλωτές στο διαδραστικό κουίζ και προσφέροντας την ευκαιρία να κερδίσουν συναρπαστικά βραβεία. Το μεγάλο βραβείο ξεχωρίζει: ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας – την “επίσημη” πατρίδα του Άγιου Βασίλη.

Γιορτές εν κινήσει με τα χριστουγεννιάτικα φορτηγά της Coca-Cola

Επιπλέον, το εμβληματικό Χριστουγεννιάτικο φορτηγό της Coca-Cola θα περιοδεύσει σε επιλεγμένες αγορές. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ψηφιακές χριστουγεννιάτικες κάρτες, να απολαύσουν τοπικά φαγητά και να συνεργαστούν με τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Outdoor διαφήμιση και ψηφιακή αλληλεπίδραση

Η Coca-Cola φροντίζει ώστε η καμπάνια της να γίνεται αντιληπτή παντού, τοποθετώντας υπαίθριες διαφημίσεις σε πολλά σημεία. Επιπλέον, οι διαδικτυακές διαφημίσεις θα προσκαλούν τους ανθρώπους να λάβουν μέρος στο κουίζ, συνδυάζοντας άψογα τις φυσικές και ψηφιακές εμπειρίες της εκστρατείας.

Η Coca-Cola παραμένει μπροστά με την καινοτομία της τεχνητής νοημοσύνης

Η Coca-Cola πρόκειται να αποκαλύψει περισσότερα για την εορταστική της καμπάνια καθώς προχωρά η σεζόν, συμπεριλαμβανομένων δύο χριστουγεννιάτικων ταινιών μικρού μήκους και μιας καινοτόμου επέκτασης της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης “Create Real Magic”, η οποία θα περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικες καρτ ποστάλ που θα δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη.

Με το βλέμμα σταθερά στο μέλλον, η Coca-Cola πρωτοπορεί στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Η εταιρεία εφαρμόζει αυτή την προηγμένη τεχνολογία σε διάφορους τομείς που απευθύνονται στον καταναλωτή, όπως η τέχνη, η μουσική, ακόμη και στη δημιουργία νέων ποτών.

Διαβάστε ακόμα: Η Coca-Cola ενισχύει το marketing της μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Ένα νοσταλγικό ταξίδι με μια σύγχρονη πινελιά

Η σχέση της Coca-Cola με τα Χριστούγεννα και τη θρυλική φιγούρα του Άγιου Βασίλη είναι καθιερωμένη. Το νοσταλγικό διαφημιστικό σποτ της μάρκας “Wonderful Dream (Holidays are Coming)”, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 1995 με τα εμβληματικά χριστουγεννιάτικα φορτηγά της Coca-Cola και τον Άγιο Βασίλη, παραμένει σημείο αναφοράς για την εορταστική διαφήμιση.

Με την καμπάνια “Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους Άγιους Βασίληδες”, η Coca-Cola εδραιώνει της θέση στην κουλτούρα των γιορτών, συνδυάζοντας το διαχρονικό μήνυμα της καλής θέλησης του Άγιου Βασίλη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Αυτός ο συνδυασμός αγαπημένων παραδόσεων με τεχνολογία αιχμής έχει ως στόχο να προσφέρει στους καταναλωτές μια μοναδική εορταστική εμπειρία που υπόσχεται να είναι αξέχαστη και μαγική.

Με πληροφορίες από Marketing Dive

Photo & Video: Coca-Cola

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.