03 Μάι 2024
READING

Trending Now: This watch teaches you the importance of time by not telling the time

3 MIN READ

Trending Now: This watch teaches you the importance of time by not telling the time

Trending Now: This watch teaches you the importance of time by not telling the time
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, τα trends κυριαρχούν. Έτσι το THETOTALBUSINESS παρουσιάζει τα trends που κυριαρχούν σήμερα, δίνοντας μία ιδέα για το αύριο.

Τα αντικείμενα ορίζονται από τη λειτουργία που παρέχουν. Ένα τηλέφωνο δεν θα ήταν τηλέφωνο αν δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε χρησιμοποιώντας το, και ένα ρολόι δεν έχει νόημα αν δεν δείχνει την ώρα. Όμως, και τα δύο αυτά αντικείμενα, ενώ παρέχουν σημαντική λειτουργικότητα, μπορούν να γίνουν πηγές αδικαιολόγητου άγχους όταν λειτουργούν ως συνεχείς περισπασμοί.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο το γεγονός ότι ένα ρολόι μπορεί να συμβάλει στο άγχος, αλλά η εμμονή μας με τον χρόνο και την πολυπραγμοσύνη μας κάνει ειρωνικά να εκτιμούμε λιγότερο αυτόν τον κρίσιμο πεπερασμένο πόρο. Αυτό το απλό αλλά κομψό ρολόι προσπαθεί να επανασυνδέσει τον εγκέφαλό μας κάνοντάς μας να αισθανόμαστε τον χρόνο αντί να τον παρακολουθούμε συνεχώς, προωθώντας έτσι την επίγνωση του παρόντος αντί της ανησυχίας για τα λεπτά που περνούν.

Στη σύγχρονη εποχή της βιασύνης, ο χρόνος συχνά μοιάζει σαν να ξεφεύγει. Η πρόκληση συχνά επεκτείνεται πέρα από τη διαχείριση του χρόνου και περιλαμβάνει τη συνειδητή επίγνωση και παρουσία στην τρέχουσα στιγμή. Σαν να μην έφταναν τα κανονικά ρολόγια για να έχουμε πάντα επίγνωση του χρόνου, τα smartwatches φέρνουν ακόμα περισσότερους τρόπους για να μας αποσπάσουν την προσοχή ή να τροφοδοτήσουν την εμμονή μας με τον χρόνο. Το ρολόι STUND είναι μια αντίρροπη κίνηση σε αυτή την τάση παραγωγικότητας που επικεντρώνεται στον χρόνο, υπενθυμίζοντάς μας ότι δεν έχει να κάνει με το να είμαστε στην ώρα μας, αλλά με το να αντιλαμβανόμαστε το χρόνο – και το κάνει αυτό μη παρέχοντας την παραδοσιακή ένδειξη της ώρας.

Η περιγραφή του STUND ως “ρολόι” μπορεί να μην αποτυπώνει ακριβώς την ουσία του, δεδομένης της αντισυμβατικής του προσέγγισης στη χρονομέτρηση. Επιλέγει ήπιες, περιοδικές δονήσεις σε επιλεγμένα χρονικά διαστήματα -15, 30, 45 ή 60 λεπτά- που χρησιμεύουν ως προτροπές για την επαναπροσέγγιση του παρόντος. Αυτή η μέθοδος καλλιεργεί αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί “μυς της ενσυνειδητότητας”, ενισχύοντας την επίγνωση του περάσματος του χρόνου, είτε πρόκειται για περιόδους αδράνειας είτε για παραγωγικές εργασίες.

Η επιλογή ενός ρολογιού που αποφεύγει την ένδειξη της ώρας μπορεί να φαίνεται ανορθόδοξη, ωστόσο το STUND έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα statement κομμάτι. Σφυρηλατημένο από ένα ενιαίο κομμάτι ανοξείδωτου χάλυβα 316, εξασφαλίζει μακροζωία και έναν σχεδιασμό που διοχετεύει απευθείας τις δονήσεις, προσφέροντας μια διακριτική υπενθύμιση για να “προσγειωθεί” κανείς στο παρόν. Συμπληρώνεται από λουράκια που μπορούν να είναι είτε από γνήσιο δέρμα είτε από vegan, ενώ το γυαλισμένο φινίρισμα αποτελεί παράδειγμα της δανέζικης σχεδιαστικής φινέτσας.

Για όσους χάνουν συνεχώς την αίσθηση του χρόνου, το ρολόι STUND παρουσιάζει μια εκλεπτυσμένη στρατηγική για τον επαναπροσανατολισμό στη ζωή. Πέρα από ένα κομψό αξεσουάρ, χρησιμεύει ως εργαλείο για την προώθηση της ενσυνειδητότητας, παρέχοντας μια εναλλακτική λύση στην πληθώρα της βιβλιογραφίας αυτοβοήθειας ή των υπηρεσιών διαλογισμού.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.