01 Μάι 2024
READING

Tρεις μεγάλες επενδύσεις από αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Αττική

3 MIN READ

Tρεις μεγάλες επενδύσεις από αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Αττική

Tρεις μεγάλες επενδύσεις από αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Αττική

Στην υλοποίηση ή ολοκλήρωση τριών κατά σειρά σημαντικών επενδύσεων θα προχωρήσουν στην Αττική τρεις από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα. Η πρώτη από αυτές που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες θα είναι το κατάστημα mega ΑΒ Βασιλόπουλος στη λεωφόρο Κηφισίας.

Πρόκειται για ένα έργο με κατασκευάστρια εταιρεία την EMD Constructions, το οποίο είχε «κολλήσει» για περισσότερο από έναν χρόνο λόγω της αύξησης του κατασκευαστικού κόστους και της αναθεώρησης του αρχικού προϋπολογισμού από τα κεντρικά της Ahold Delhaize, του ομίλου στον οποίο ανήκει η ΑΒ Βασιλόπουλος. Το νέο mega ΑΒ θα αποτελέσει κατάστημα – πρότυπο και για τα υπόλοιπα περίπου 70 μεγάλα καταστήματα της αλυσίδας ανά την Ελλάδα, στα οποία θα δώσει προτεραιότητα και βαρύτητα στην εξυπηρέτηση των πελατών το επόμενο χρονικό διάστημα η αλυσίδα. 

To άνοιγμα του Μασούτη στη Γλυφάδα και τα νότια προάστια

Μία ακόμα σημαντική επένδυση που υλοποιείται, ολοκληρώνεται και από 1η Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία, είναι το κατάστημα της Διαμαντής Μασούτης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στο οικόπεδο των 4.700 τετραγωνικών μέτρων που κατασκευάζεται το κατάστημα της Μασούτης η αλυσίδα της Βορείου Ελλάδας θα κληθεί να συνυπάρξει με τα Max Stores, που θα δημιουργήσουν κατάστημα στον πρώτο όροφο, καθότι αυτό του Μασούτη θα βρίσκεται στο ισόγειο, ενώ στην πίσω πλευρά του οικοπέδου δημιουργείται ένα κτίριο κατοικιών με κατασκευάστρια εταιρεία την Ten Brinke. Πρόκειται για ένα οικόπεδο που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από το κατάστημα του Σκλαβενίτη εντός του εμπορικού κέντρου City Plaza αλλά και πολύ κοντά στο επίσης υφιστάμενο κατάστημα της Lidl, το οποίο εντοπίζεται στη συμβολή της οδού Ανθέων με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Στο οικόπεδο που θα βρίσκεται στο εξής το νέο κατάστημα της Μασούτης και το πρώτο στα νότια προάστια της Αττικής, είχε έδρα η εταιρεία ναυπήγησης σκαφών αναψυχής, Lambro Marine, της επιχειρηματικής οικογένειας Ζέη, η οποία σήμερα είναι επικεφαλής της εταιρείας Motocraft με έδρα στη λεωφόρο Αλίμου.

Η επικείμενη επένδυση της Lidl σε logistics center

Μία ακόμα σημαντική επένδυση που αναμένεται ότι θα ξεκινήσει το 2024, θα είναι η κατασκευή του νέου logistics center της Lidl Ελλάς στη Δυτική Αττική και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή Ασπροπύργου – Ελευσίνας. Πρόκειται για μία κίνηση που θα αποτελέσει μέρος του συνολικού επενδυτικού προγράμματος τριετίας που έχει καταρτίσει η αλυσίδα και θα ανέλθει στα 120 εκατομμύρια ευρώ. Θυμίζουμε ότι στην Αττική η Lidl Ελλάς έχει δημιουργήσει κέντρο διανομής και στα Καλύβια Θωρικού, από το οποίο τροφοδοτεί τη δραστηριότητά της στην πρωτεύουσα. Ωστόσο οι ανάγκες της Lidl είναι αυξημένες και θεωρείται ότι η ενίσχυση της αποθηκευτικής της ικανότητας είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική της λειτουργία μέσα στα επόμενα χρόνια. 

Kαι άλλες αλυσίδες αναζητούν τον κατάλληλο χώρο για logistics

Ας μην ξεχνάμε πάντως ότι και άλλες αλυσίδες όπως είναι τα My market αλλά και ο Μασούτης διερευνούν το ενδεχόμενο κατασκευής logistics center σε Ασπρόπυργο Ελευσίνα. Αφενός ο Μασούτης είχε αποκτήσει μικρής δυναμικότητας εγκατάσταση στο Μαρκόπουλο Αττικής μέσα από την εξαγορά της Προμηθευτικής Τροφίμων. Ωστόσο αποφάσισε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο να το πουλήσει σε εταιρεία βιομηχανικών εργαλείων, τροφοδοτώντας την Αττική από το logistics center που διατηρεί στο Καβαλάρι της Θεσσαλονίκης. 

Αφετέρου o όμιλος Metro που διατηρεί τα καταστήματα χονδρικής Metro Cash & Carry καθώς και τα σούπερ μάρκετ My market διατηρεί 4 κέντρα διανομής, σε Θεσσαλονίκη (45.000 τ.μ.), Οινόφυτα (43.000 τ.μ.), Μάνδρα (21.000 τ.μ.) και Ασπρόπυργό (4.000 τ.μ.). Στο πλάνο του ομίλου είναι να υλοποιήσει επενδύσεις 280 εκατ. ευρώ από το 2023 έως και το 2026, όπου προβλέπεται και η δημιουργία νέας μεγαλύτερης αποθήκης στον Ασπρόπυργο.

Νέο κατάστημα Μασούτης στην Γλυφάδα
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.