01 Μάι 2024
READING

Η BSB, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία ρούχων βλέπει επέκταση σε Εμιράτα, Αίγυπτο και Ασία

4 MIN READ

Η BSB, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία ρούχων βλέπει επέκταση σε Εμιράτα, Αίγυπτο και Ασία

Η BSB, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία ρούχων βλέπει επέκταση σε Εμιράτα, Αίγυπτο και Ασία

Mε βήματα ταχείας ανάπτυξης συνεχίζει να κινείται τα τελευταία χρόνια η B&F, ο όμιλος που είναι γνωστός από τα εμπορικά σήματα ρούχων BSB και Lynne, ενώ σήμερα αποτελεί τον μεγαλύτερο ελληνικό όμιλο στον τομέα της ένδυσης. Η δραστηριότητά της στο χώρο των γυναικείων ρούχων ξεκίνησε το 1980, κάνοντας τα πρώτα της βήματα στην αγορά και ειδικότερα στο χώρο της χονδρικής πώλησης προϊόντων.

Το 1997 δημιουργήθηκε η BSB Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Ενδυμάτων για να μετονομαστεί σε B&F Ενδυμάτων το 2014, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το εκτόπισμά της. Οι κύριες δραστηριότητες της αφορούν την βιομηχανική παραγωγή και εμπορία ειδών ένδυσης, υπόδησης, υφασμάτων και συναφών ειδών, η εισαγωγή και εξαγωγή των παραπάνω ειδών, η εκμετάλλευση ακινήτων και η εισαγωγή και εμπορία ειδών εξοπλισμού καταστημάτων και η εκμετάλλευση εμπορικών σημάτων και προτύπων σχεδίων. Η BSB και η Lynne δύο εμπορικά σήματα αποκλειστικά με γυναικεία ρούχα, διατίθενται αυτή τη στιγμή σε περίπου 200 φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η επιχείρηση της οικογένειας Μπιθαρά εκτός από την Ελλάδα έχει κάνει κινήσεις επέκτασης και σε άλλες χώρες, καθώς το 2017 απέκτησε την εταιρεία BSB Fashion με έδρα το Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Στόχος η επέκταση σε Εμιράτα, Αίγυπτο και Ασία

Στους βασικούς στόχους της επιχείρησης είναι η επέκταση του δικτύου στην εγχώρια αγορά με έναρξη νέων καταστημάτων κομβικού ενδιαφέροντος εμπορικά σημεία. Επίσης, σημαντική θεωρείται από την διοίκηση και η συνεχής εξωστρέφεια της εταιρίας με επέκταση σε νέες αγορές. Στην κατεύθυνση αυτή έχει επεκταθεί με πωλήσεις, σε συνεργασία με αποκλειστικό αντιπρόσωπο, στην ιταλική, στην ισπανική, στη γαλλική, στη γερμανική, στην αυστριακή αγορά, καθώς και στην αγορά των χωρών της Benelux, αγορές ιδιαίτερα απαιτητικές δεδομένης της έμφασης που δίνεται από τις συγκεκριμένες χώρες και τους καταναλωτές τους στο ρούχο. Στα πλάνα της εταιρείας περιλαμβάνονται αγορές όπως αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου και της Ασίας, οι οποίες έχουν μείνει ανεπηρέαστες από τις διαδοχικές κρίσεις των τελευταίων ετών. Με τη μέθοδο του franchising η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει να ενισχύει την παρουσία της διεθνώς με επενδύσεις σε αγορές όπως οι χώρες της κεντρικής και νότιας Ευρώπης, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και χώρες της Ασίας. Έμφαση, δίνεται και στην ανάπτυξη του δικτύου χονδρικής, η οποία ενισχύεται με νέες συνεργασίες. Στα σχέδια της διοίκησης της εταιρίας είναι παράλληλα η ανάπτυξή της και στην εγχώρια αγορά, μέσω της επέκτασης του δικτύου σε περιοχές όπου μέχρι πρότινος δεν υπήρχε παρουσία των brands. 

Πωλήσεις πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ 

Το 2022 είχε τζίρο 93,32 εκατομμύρια ευρώ από 77,95 εκατομμύρια ευρώ το 2021 και καθαρά κέρδη μετά από τους φόρους στα 7,83 εκατομμύρια και 8,13 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. Οι εκτιμήσεις για φέτος κάνουν λόγο για υπέρβαση των 100 εκατομμυρίων ευρώ σε τζίρο, κάνοντας ένα ακόμα βήμα ανάπτυξης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2023 οι πωλήσεις της B&F έτρεχαν με ανάπτυξη 25%, γεγονός που δείχνει ότι αυτός το κατώφλι των 100 εκατομμυρίων είναι ιδιαίτερα εφικτό. Ο όμιλος στο τέλος του 2022 είχε δανεισμό που έφτανε στα 23,14 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι η εταιρεία ξεκίνησε συζητήσεις με τις τράπεζες στη διάρκεια της χρονιάς, προκειμένου να αναχρηματοδοτηθεί το ομολογιακό δάνειο των 25 εκατομμυρίων ευρώ, το υπόλοιπο για το οποίο ήταν 20,7 εκατομμύρια στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς, προκειμένου να πετύχει ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής του.

Η επέκταση και στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά

Μεταξύ των δραστηριοτήτων του ομίλου είναι και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω διαφορετικών θυγατρικών εταιρειών που κατέχει όπως είναι η Canalis Ενεργειακή με αντικείμενο την παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά, η Aretousa Energy, η Ventus Ενεργειακή και η Kremb Energy, όλες με το ίδιο αντικείμενο όπως και η πρώτη.

Πρόκειται για μία εξέλιξη, όπου ο όμιλος πέρα από τη βασική του δραστηριότητα στη βιομηχανία της μόδας, αποφάσισε τα τελευταία χρόνια να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τη σταδιακή απόκτηση σειράς φωτοβολταϊκών πάρκων σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.