02 Μάι 2024
READING

Το “πείραμα” του Amazon στο social commerce

3 MIN READ

Το “πείραμα” του Amazon στο social commerce

Το “πείραμα” του Amazon στο social commerce

Το Prime στο προσκήνιο

Το Amazon κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο του social commerce, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Prime ως βασικό μέρος αυτής της νέας προσπάθειας. Η πρωτοβουλία αυτή περιλαμβάνει την συγχώνευση του Prime με διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να απλοποιήσει τη διαδικασία των online αγορών.

Συνεργαζόμενος με μεγάλες εταιρείες όπως η Meta και η Snap, ο e-retailer προετοιμάζει το έδαφος για μια νέα μέθοδο αγορών απευθείας από τις εφαρμογές των social media.

Διαβάστε ακόμα: Θα αλλάξει τα δεδομένα η συνεργασία μεταξύ Meta και Amazon;

Πώς αυτές οι συνεργασίας θα αλλάξουν τον τρόπο που ψωνίζουμε;

Οι συνεργασίες με τη Meta και τη Snap σηματοδοτούν σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αλληλεπιδρούν με τις διαδικτυακές διαφημίσεις. Οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράζουν προϊόντα του Amazon που διαφημίζονται σε πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram απευθείας μέσα από αυτές τις εφαρμογές.

Η ενσωμάτωση προσφέρει μια αβίαστη εμπειρία αγορών, επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν τις τρέχουσες τιμές, να ελέγχουν αν έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία Prime και να ενημερώνονται ακόμη και για τους χρόνους παράδοσης – όλα αυτά ενώ βλέπουν διαφημίσεις σε αυτές τις κοινωνικές πλατφόρμες. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, να εγκαταλείπουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, πράγμα που κάνει τις αγορές ευκολότερες και δεν διακόπτει τον χρόνο τους στα social media.

Ο ρόλος του Prime

Κεντρική θέση στη στρατηγική του Amazon έχει η αξιοποίηση της εμπιστοσύνης και της εξοικείωσης που συνδέεται με το Prime. Κάνοντας το Prime βασικό παράγοντα αυτών των συνεργασιών, στοχεύει να ξεπεράσει τα παραδοσιακά εμπόδια που υπάρχουν στο social shopping, όπως ο δισταγμός των πελατών να παρέχουν στοιχεία πληρωμής σε διάφορες πλατφόρμες.

Η στρατηγική αυτή δείχνει ότι -τουλάχιστον επί του παρόντος- το Amazon επικεντρώνεται περισσότερο στο να αυξήσει τη συχνότητα και την ευκολία με την οποία οι άνθρωποι ψωνίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά στο να κερδίζει χρήματα απευθείας από τη διαφήμιση.

Μαθαίνοντας από τις προηγούμενες προσπάθειες

Το κοινωνικό εμπόριο είναι γεμάτο προκλήσεις, όπως αποδεικνύεται από τις προηγούμενες προσπάθειες της Meta και του TikTok. Και οι δύο πλατφόρμες δυσκολεύτηκαν να πείσουν τους χρήστες να αγοράσουν μέσα από τις εφαρμογές τους, κυρίως λόγω των ζητημάτων που αφορούν την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τους τρόπους πληρωμής.

Το Amazon μπαίνει στο παιχνίδι έχοντας γνώση αυτών των προβλημάτων, χρησιμοποιώντας το ισχυρό σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου και την εμπιστοσύνη των πελατών του για την αντιμετώπιση τους.

Διαβάστε ακόμα: Τι περιμένουν οι καταναλωτές από το social media marketing;

Το “πείραμα” του Amazon θα δείξει το μέλλον του social commerce

Η κίνηση του e-retailer θεωρείται ως μια στρατηγική δοκιμή για να μετρηθεί η αποτελεσματικότητα και η υποδοχή της ενσωμάτωσης του Prime με τις αγορές μέσω των κοινωνικών μέσων. Εάν πετύχει, η προσέγγιση αυτή θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα προϊόντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας εύκολη την αγορά προϊόντων πάνω στα οποία “σκοντάφτουν” κατά την περιήγησή τους.

Καθώς αυτό το πείραμα εξελίσσεται, έχει τη δυνατότητα να θέσει νέα πρότυπα στη διασταύρωση του ηλεκτρονικού εμπορίου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Με πληροφορίες από Modern Retail

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.