01 Μάι 2024
READING

Η Hasbro ζωντανεύει το Trivial Pursuit με τεχνητή νοημοσύνη

3 MIN READ

Η Hasbro ζωντανεύει το Trivial Pursuit με τεχνητή νοημοσύνη

Η Hasbro ζωντανεύει το Trivial Pursuit με τεχνητή νοημοσύνη

Η ενσωμάτωση της AI στο κλασικό παιχνίδι

Η Hasbro δίνει νέα πνοή στο κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι Trivial Pursuit με την κυκλοφορία μιας πρωτοποριακής online έκδοσης με τεχνητή νοημοσύνη, το Trivial Pursuit Infinite. Αυτή η σύγχρονη έκδοση έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει τόσο τους πιστούς οπαδούς όσο και νέους παίκτες, συνδυάζοντας το παραδοσιακό παιχνίδι με την τελευταία λέξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Το Trivial Pursuit Infinite, που κυκλοφόρησε την Εθνική Ημέρα Trivia (κι όμως υπάρχει και είναι στις 4 Ιανουαρίου), μεταμορφώνει το γνωστό παιχνίδι με δύο νέους τρόπους παιχνιδιού. Ο πρώτος, εμπνευσμένος από το δημοφιλές παιχνίδι Wordle, προσφέρει μια καθημερινή πρόκληση όπου οι παίκτες απαντούν γρήγορα σε έξι ερωτήσεις και μπορούν να μοιραστούν τη βαθμολογία τους στο διαδίκτυο. Ο δεύτερος τρόπος, που ονομάζεται “Infinite”, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσει απεριόριστες ερωτήσεις για οποιοδήποτε θέμα θέλει ο παίκτης, κάνοντας το παιχνίδι πιο διαδραστικό και προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα του κάθε παίκτη.

Διαβάστε ακόμα: Η νέα τάση στα παιχνίδια ακούει στο όνομα “eldertainment”

Ποιο είναι το πρώτο feedback των χρηστών;

Οι χρήστες που έχουν δοκιμάσει το παιχνίδι από νωρίς λένε ότι είναι εύκολο στη χρήση και την κοινοποίηση αποτελεσμάτων και ότι το παιχνίδι κινείται αρκετά γρήγορα ώστε να εμποδίζει τους παίκτες από το να ψάχνουν απαντήσεις στο διαδίκτυο. Ωστόσο, ορισμένοι αναφέρουν επίσης ότι οι ερωτήσεις που κάνει η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Η Hasbro, από τη μεριά της, υπόσχεται να βελτιώνει συνεχώς το παιχνίδι με βάση τα σχόλια των παικτών.

Συνδυασμός ψηφιακού και φυσικού κόσμου

Σύμφωνα με τη στρατηγική της Hasbro για τη γεφύρωση των ψηφιακών και φυσικών εμπειριών παιχνιδιού, το Trivial Pursuit Infinite περιλαμβάνει έναν άμεσο σύνδεσμο, από όπου οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν τις φυσικές εκδόσεις του παιχνιδιού. Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο βοηθά στην πώληση του παραδοσιακού παιχνιδιού, αλλά δείχνει επίσης ότι η Hasbro αντιλαμβάνεται τη σύγχρονη συμπεριφορά των καταναλωτών, όπου οι ψηφιακές εμπειρίες συχνά οδηγούν σε φυσικές αγορές.

Η κληρονομιά και το μέλλον του Trivial Pursuit

Το Trivial Pursuit, ένα παιχνίδι που απολαμβάνει τεράστια δημοτικότητα από την αρχική του κυκλοφορία το 1982, εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλη επιτυχία στον κόσμο των επιτραπέζιων παιχνιδιών. Τώρα, με τη νέα online έκδοσή του, η Hasbro σχεδιάζει τακτικές ενημερώσεις και νέα χαρακτηριστικά για το Trivial Pursuit Infinite, με στόχο να διατηρήσει το παιχνίδι ενδιαφέρον και φρέσκο.

Διαβάστε ακόμα: Πώς πέτυχε η Mattel την παγκόσμια κυριαρχία της Barbie

Η επιτυχία αυτού του διαδικτυακού παιχνιδιού και άλλων παιχνιδιών βασισμένων στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως το AI Ouija board (πάλι της Hasbro), αλλά και του Pictionary AI της Mattel, δείχνει ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα παιχνίδια φαίνεται να έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Νέοι ορίζοντες στο παιχνίδι

Το Trivial Pursuit Infinite είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της δημιουργικής χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης στα παιχνίδια από τη Hasbro, συνδυάζοντας τον παραδοσιακό σχεδιασμό παιχνιδιών με τη σύγχρονη τεχνολογία. Αυτή η νέα κατεύθυνση στα παιχνίδια δεν έχει να κάνει μόνο με τη διατήρηση του πνεύματος του αρχικού παιχνιδιού, αλλά και με την πρωτοπορία σε ένα μέλλον όπου τα παιχνίδια θα είναι πιο διαδραστικά και έξυπνα, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.