01 Μάι 2024
READING

Γιατί η Patagonia μπαίνει στον κλάδο της μπύρας;

3 MIN READ

Γιατί η Patagonia μπαίνει στον κλάδο της μπύρας;

Γιατί η Patagonia μπαίνει στον κλάδο της μπύρας;

Το μέλλον της μπύρας είναι πράσινο

Η Patagonia, παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τα outdoor είδη ένδυσης και τον εξοπλισμό της, χαράζει μια νέα πορεία επιχειρώντας να μπει στη βιομηχανία μπύρας. Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με τη γενική δήλωση της αποστολής της: “We’re in the business to save our home planet”. Η Patagonia Provisions, ένα τμήμα της εταιρείας, ηγείται αυτής της πρωτοβουλίας, με στόχο να συνδυάσει τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό με την παραγωγή τροφίμων και ποτών.

Η άνοδος της Kernza: Αλλαγή παιχνιδιού για τη βιώσιμη γεωργία

Το πρόγραμμα μπύρας της Patagonia Provisions επικεντρώνεται στην Kernza, έναν ειδικό τύπο σιτηρών που αλλάζει την προσέγγισή μας στη γεωργία με βιώσιμο τρόπο. Η Kernza προέρχεται από ένα είδος σιταρόχορτου και προσφέρει ένα ισχυρό υποκατάστατο των συνηθισμένων σπόρων, όπως το κριθάρι, που χρησιμοποιούνται συχνά στην παρασκευή μπύρας. Οι ρίζες του φτάνουν βαθιά, έως και 3.5 μέτρα, γεγονός που είναι σημαντικό για τη συγκράτηση του εδάφους και τη συμβολή στη φυσική ανακύκλωση των θρεπτικών συστατικών, οδηγώντας σε ένα καλύτερο περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμα: Το The Body Shop θέτει νέα πρότυπα με την πιστοποίηση 100% Vegan

Ο ρόλος της Kernza στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Η Kernza έχει λιγότερο άμυλο και περισσότερα έλαια από άλλα σιτηρά, γεγονός που δημιουργεί νέες δυνατότητες αλλά και δυσκολίες στην παρασκευή μπύρας. Παρόλο που μπορεί να αποτελεί μόνο ένα μέρος των σιτηρών μιας μπύρας, συνήθως περίπου 15%, η προσθήκη της Kernza είναι ένα βήμα προς πιο βιώσιμες πρακτικές ζυθοποιίας. Τα περιβαλλοντικά οφέλη από τη χρήση της, όπως η μειωμένη διάβρωση του εδάφους και η καλύτερη κατακράτηση νερού, ανοίγουν το δρόμο για ένα πιο πράσινο μέλλον στη βιομηχανία ζυθοποιίας.

Patagonia και Land Institute: Συνεργασία για καλό σκοπό

Η κίνηση της Patagonia Provisions να παρασκευάζει μπύρα με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο είναι μια ομαδική προσπάθεια. Συνεργάζεται με το Land Institute, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην πρωτοποριακή έρευνα στον τομέα της βιώσιμης γεωργίας. Μαζί, εργάζονται για να ενθαρρύνουν τη χρήση της Kernza στην παρασκευή μπύρας, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες των αναγεννητικών γεωργικών πρακτικών να έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Δημιουργώντας ποιοτικές μπύρες με υπευθυνότητα

Η Patagonia Provisions έχει ενώσει τις δυνάμεις της με έντεκα από τις πιο αξιόλογες βιοτεχνίες ζυθοποιίας της Αμερικής, η κάθε μία από τις οποίες επιλέχθηκε για τις εξαιρετικές ικανότητες ζυθοποιίας και τη δέσμευσή της στην περιβαλλοντική διαχείριση. Αυτά τα ζυθοποιεία χρησιμοποιούν την Kernza στις διαδικασίες ζυθοποίησης, δημιουργώντας μπύρες που όχι μόνο έχουν εξαιρετική γεύση αλλά και συμβάλλουν θετικά στον πλανήτη.

Σε αυτό το project, μερικά από τα βασικά ζυθοποιεία είναι η Allagash Brewing Company, γνωστή για τις βελγικού τύπου μπύρες της, η Arizona Wilderness Brewing Co., γνωστή για τη χρήση συστατικών από την περιοχή της, η Aslan Brewing, η οποία είναι αναγνωρισμένη για την παραγωγή βιολογικής μπύρας, και η Sierra Nevada Brewing Co., ηγέτης στη χρήση ανακύκλωσης και ηλιακής ενέργειας. Κάθε μία από αυτές τις ζυθοποιίες έχει το δικό της τρόπο να παρασκευάζει μπύρα με βιώσιμο τρόπο, αλλά όλες μοιράζονται τον ίδιο στόχο, να βοηθήσουν το περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμα: Μαθήματα ηγεσίας από την Patagonia

Το όραμα της Patagonia

Η είσοδος της Patagonia στον κλάδο της μπύρας είναι κάτι περισσότερο από τη δημιουργία ενός νέου ποτού. Δείχνει την αφοσίωσή της εταιρείας στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας που είναι επίσης καλά για το περιβάλλον. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ιδέας ότι αυτό που τρώμε και πίνουμε μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υγείας του πλανήτη μας.

Αυτό το πρωτοποριακό έργο θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της βιομηχανίας ζυθοποιίας και να εμπνεύσει περισσότερες εταιρείες να σκεφτούν πώς τα προϊόντα τους μπορούν να επηρεάσουν θετικά τον πλανήτη.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Patagonia

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.