01 Μάι 2024
READING

Γιατί η Hilton επενδύει στην Ελλάδα

5 MIN READ

Γιατί η Hilton επενδύει στην Ελλάδα

Γιατί η Hilton επενδύει στην Ελλάδα

Mόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί τα τελευταία χρόνια η έντονη επενδυτική διάθεση του παγκόσμιου κολοσσού της Hilton, να εξαπλωθεί στην ελληνική αγορά με πολλά διαφορετικά από τα brands που διαχειρίζεται. Γιατί εκτός από τη λειτουργία των νέων brands στο εμβληματικό Hilton των Αθηνών, ετοιμάζει και άλλες κινήσεις στη χώρα μας.

Θυμίζουμε ότι στο πρώην Hilton της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας θα λειτουργήσουν τα luxury brands της Hilton, Conrad Hotels & Resorts, Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences που θα αποκτήσουν παρουσία στην Ελλάδα και θα λειτουργήσουν εντός του νέου προορισμού που συμφωνεί η εταιρεία Ιονική Ξενοδοχειακή στην οποία ανήκει το ιστορικό ξενοδοχείο.

Για φέτος πάντως η αρχή για τον όμιλο Hilton έγινε ήδη στην Κρήτη. Μετά από εκτεταμένη ανακαίνιση ξεκίνησε να λειτουργεί στην πόλη των Χανίων το νέο Chania Flair Boutique Hotel, Tapestry Collection by Hilton, μετά από συμφωνία του ομίλου Hilton με την εταιρεία Τσιλεδάκης Α.Ε. Το χαρτοφυλάκιο της Tapestry Collection by Hilton συνεχίζει να επεκτείνεται παγκοσμίως, ενώ περιλαμβάνει πλέον περισσότερα από 115 ξενοδοχεία σε 15 χώρες, όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Tα επόμενα βήματα στην Κρήτη

Ta επόμενα χρόνια στα Χανιά και συγκεκριμένα το 2026 θα λειτουργήσει το τρίτο ξενοδοχείο της Curio Collection by Hilton στην Κρήτη, έπειτα από συμφωνία franchise που υπέγραψε η Hilton με την εταιρεία Τσιλεδάκης. Το Imperial Flair Chania Old Town, Curio Collection by Hilton βρίσκεται θα βρίσκεται στην ακτή Κανάρη, μία προνομιακή κεντρική τοποθεσία στην παραλία των Χανίων, και θα διαθέτει 85 δωμάτια, όλα με ιδιωτική πισίνα. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα διαθέτει δύο χώρους εστίασης, συμπεριλαμβανομένου ενός εστιατορίου με θέα στον τελευταίο όροφο. Θα υπάρχουν εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες, γυμναστική και spa. Θα υπάρχει και χώρος συνεδριάσεων για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, και δύο καταστήματα με είδη πολυτελείας και gourmet τοπικά προϊόντα. Θα βρίσκεται σε τοποθεσία, στη δυτική παραλία Χανίων, ακριβώς δίπλα στο Ενετικό Λιμάνι και την Παλιά Πόλη.

Οι επενδύσεις του Δοζόγλου σε Πεντελικόν και Μικρολίμανο

Όμως η επέκταση της Hilton δεν σταματάει εδώ. Καθώς ο όμιλος έχει προγραμματίσει να λειτουργήσει δύο ξενοδοχεία στην Αθήνα, ως μέρος μιας συμφωνίας διαχείρισης με θυγατρικές του ομίλου SCD Group LTD. Πρόκειται αφενός για το εξαιρετικά ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν που θα γίνει Curio Collection by Hilton, ένα ξενοδοχείο 117 δωματίων στην Κηφισιά. Θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο Curio Collection by Hilton στην ηπειρωτική Ελλάδα όταν ανοίξει το 2024, όπως είναι προγραμματισμένο. Επίσης το Hampton by Hilton Piraeus στο Μικρολίμανο, ένα ξενοδοχείο 83 δωματίων που πρόκειται να ανοίξει στο λιμάνι του Πειραιά, θα είναι το πρώτο ελληνικό ακίνητο του Hampton by Hilton. Η επένδυση αγγίζει για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ για τη διαμόρφωση του κτιρίου

Για την πρωτεύουσα, σκοπός του ομίλου Hilton είναι να διευρύνει τη μακροχρόνια κληρονομιά του στην Αθήνα, εισάγοντας νέα brands στην αγορά. Η Curio Collection by Hilton και η Hampton by Hilton είναι δύο από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ονομασίες του ομίλου Hilton στην Ευρώπη. Το ακμάζον λιμάνι του Πειραιά και η Kηφισιά με καταστήματα σχεδιαστών, πολλά υποσχόμενα εστιατόρια και τα κεντρικά γραφεία διεθνών εταιρειών θεωρήθηκαν ιδανικές τοποθεσίες για να φέρουν αυτά τα brands στην αθηναϊκή αγορά.

Σημειώνεται ότι επικεφαλής της SCD Group LTD είναι ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα, Θεόδωρος Δουζόγλου. Σε ό,τι αφορά το Πεντελικόν είναι προγραμματισμένο να υποβληθεί σε ανακαίνιση με επένδυση 18 εκατομμυρίων ευρώ πριν από το rebranding υπό την Curio Collection by Hilton, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες του. Ενώνοντας ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο με περισσότερα από 100 ξενοδοχεία και θέρετρα με την επωνυμία Curio, τα 117 δωμάτια του Pantelikon Athens θα περιλαμβάνουν 13 σουίτες, με τους επισκέπτες να επωφελούνται από την πρόσβαση στις πολυτελείς εγκαταστάσεις ευεξίας του ξενοδοχείου. Θα διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, τέσσερις αίθουσες περιποίησης σπα και από μια εσωτερική και εξωτερική πισίνα.

Με 1.300 τετραγωνικά μέτρα συνεδριακών χώρων και εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων τριών αίθουσες συσκέψεων, το Πεντελικόν θα είναι άρτια εξοπλισμένο για να φιλοξενεί μικρές συναντήσεις και μεγαλύτερα συνέδρια για επαγγελματίες ταξιδιώτες και επαγγελματίες στην Κηφισιά.

Η απόβαση στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου

Σε ό,τι αφορά τον Πειραιά, η επιλογή του πραγματοποιήθηκε γιατί αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και είναι γνωστό για το ζωντανό λιμάνι του και την διαρκή τουριστική κίνηση. Αποτελεί πρωταρχικό σημείο πρόσβασης για πολλά από τα νησιά της Ελλάδας, προορισμούς όπως η Αίγινα, η Ύδρα και οι Σπέτσες, η Μύκονος, η Πάρος, η Σαντορίνη και άλλα που απέχουν λιγότερο από λίγες ώρες με πλοίο. Το Hampton by Hilton Piraeus στο Μικρολίμανο θα βρίσκεται στην Καστέλα. Μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης το πειραϊκό ξενοδοχείο θα προσφέρει τα καταλύματα υψηλής ποιότητας για τα οποία είναι γνωστά τα ξενοδοχεία Hampton by Hilton.

Με τέσσερις αίθουσες συσκέψεων συνολικής επιφάνειας 120 τετραγωνικών μέτρων και εξωτερική πισίνα με θέα στον Πειραιά και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, οι ταξιδιώτες επαγγελματίες και ταξιδιώτες αναψυχής θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τη διαμονή τους. Οι μοντέρνες και φρέσκες ανακαινίσεις εσωτερικών χώρων του ξενοδοχείου θα ανοίξουν τη θέση τους για ένα 24ωρο επιχειρηματικό κέντρο, ενώ θα υφίστανται εγκαταστάσεις γυμναστηρίου και άνετα δωμάτια και οι επισκέπτες θα επωφεληθούν επίσης από τη βραβευμένη υπηρεσία του Hampton by Hilton, που περιλαμβάνει δωρεάν ζεστό πρωινό και Wi-Fi.

Διεθνές πρόγραμμα πιστότητας για τους πελάτες

Επιπλέον, το Πεντελικόν Curio Collection by Hilton και το Hampton by Hilton Piraeus Mikrolimano θα συμμετάσχουν στο βραβευμένο πρόγραμμα επιβράβευσης επισκεπτών Hilton Honors, επιτρέποντας στα σχεδόν 123 εκατομμύρια μέλη που κάνουν κράτηση απευθείας με τη Hilton να κερδίσουν πόντους για διαμονή και εμπειρίες σε ξενοδοχεία, καθώς και άμεσα οφέλη, όπως ανέπαφο check-in.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.