01 Μάι 2024
READING

Πώς το Skroutz έκανε βήμα εισόδου στην αγορά μεταχειρισμένων προϊόντων

3 MIN READ

Πώς το Skroutz έκανε βήμα εισόδου στην αγορά μεταχειρισμένων προϊόντων

Πώς το Skroutz έκανε βήμα εισόδου στην αγορά μεταχειρισμένων προϊόντων

Σε έναν ακόμη τομέα δραστηριότητας έχει εισέλθει το τελευταίο διάστημα η Skroutz, εγκαινιάζοντας μία ιδιαίτερα ελπιδοφόρα κατηγορία από εμπορικής πλευράς σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για την πώληση μεταχειρισμένων προϊόντων όπως είναι συσκευές τεχνολογίας και κινητά τηλέφωνα, προϊόντα hobby και αθλητισμού, προϊόντα μόδας και αθλητικής μόδας και πολλές ακόμη κατηγορίες που εντάσσονται στη νέα της υπηρεσία «Skoop», η οποία προς το παρόν βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία στο site της δημοφιλούς πλατφόρμας.

Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία της Statista για το 2022, η παγκόσμια αξία της αγοράς μεταχειρισμένων ενδυμάτων και μεταπώλησης υπολογίστηκε σε 177 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η αξία προβλέπεται να αυξηθεί ραγδαία τα επόμενα χρόνια και πιθανότατα να διπλασιαστεί σε μέγεθος από το 2022 έως το 2027, φτάνοντας την αξία των 351 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία αγοραπωλησίας η Skroutz μεσολαβεί μεταξύ πωλητή και αγοραστή και εγγυάται για την ασφαλή παράδοση των προϊόντων. Επί της ουσίας ο κάθε χρήστης του marketplace ανεβάζει τα στοιχεία της αγγελίας του πωλούμενου προϊόντος στη Skroutz. Μάλιστα ο αγοραστής διατηρεί το δικαίωμα επιστροφής του προϊόντος, εφόσον αυτό δεν ικανοποιεί τις ποιοτικές προδιαγραφές που τον ικανοποιούν ενώ αντίστοιχα και τα χρήματα παρακρατούνται αρχικά από τη Skroutz, για λόγους ασφαλείας και παραδίδονται στον πωλητή εφόσον διαπιστωθεί ότι το προϊόν είναι απολύτως εντάξει.

Διάθεση για ανάπτυξη της υπηρεσίας πώλησης μεταχειρισμένων

Μέσα από τη νέα αυτή υπηρεσία η Skroutz πειραματίζεται με ένα καινούργιο προϊόν για τα δεδομένα του ελληνικού ίντερνετ, όπου εάν αποδειχθεί ότι μπορεί να κινηθεί αποδοτικά, σκοπεύει να το αναπτύξει περισσότερο προσεχώς. Σκοπεύει να καλύψει με αυτόν τον τρόπο ένα κενό που υφίσταται έως τώρα στην εγχώρια αγορά.

Πρόσφατο βήμα νέας δραστηριότητας για το μεγαλύτερο marketplace στην Ελλάδα αποτελεί και η δωρεάν ανακύκλωση συσκευών σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. για όσους επιλέγουν να αγοράζουν νέα συσκευή μέσω της Skroutz. Η ανακύκλωση συσκευών εφαρμόζεται για την ώρα σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη με προοπτική επέκτασης και σε άλλες πόλεις. 

Kεντρικοποίηση των παραγγελιών στις αποθήκες της Skroutz

Στις υπηρεσίες που ήδη έχει αναπτύξει όμως με επιτυχία και με προοπτικές σημαντικής επέκτασης στο μέλλον είναι και η Fullfilled by Skroutz. Μέσω αυτής δίνει τη δυνατότητα σε συνεργαζόμενους εμπόρους να αποθηκεύουν τα προϊόντα τους στις κεντρικές αποθήκες της Skroutz και ακολούθως να πραγματοποιείται η διανομή τους απευθείας από εκεί. Στο χρονικό διάστημα που έχει τεθεί σε εφαρμογή η Skroutz έχει ήδη αναπτύξει δίκτυο συνεργασίας για 200 εμπόρους, των οποίων τα προϊόντα φιλοξενεί στις αποθήκες της. Μάλιστα, επιδίωξη είναι έως και το τέλος του 2024 το 15% των παραγγελιών που πραγματοποιεί να προέρχεται από τις αποθήκες της. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να λύσει ένα σημαντικό ζήτημα και να προσφέρει next day delivery (παράδοση την επόμενη μέρα) για επιχειρήσεις που έχουν έδρα στην περιφέρεια και επιθυμούν να παραδώσουν άμεσα στην Αττική, όπου αυτή τη στιγμή διακινούνται πάνω από τις μισές παραγγελίες προϊόντων της Skroutz.

Επενδύοντας στο last mile

Σημαντική πρόκληση όμως αποτελεί και η ακόμα μεγαλύτερη του last mile delivery, τομέα στον οποίο ήδη η Skroutz έχει δαπανήσει ποσό που αγγίζει τα 7 εκατομμύρια για να τοποθετήσει smart lockers παραλαβής των παραγγελιών και για να δημιουργήσει shopping hub από όπου γίνεται το picking των παραγγελιών και βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Κεραμικού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία Skroutz Last Mile που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο τομέα, έκανε την αρχή με μόλις 300 παραγγελίες την ημέρα και αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε ποσοστό που αγγίζει το 50% των παραγγελιών της Skroutz, οι οποίες εξυπηρετούνται από αυτήν και τους οδηγούς – διανομείς της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.