17 Μάι 2024
READING

Costa Navarino: Οι τεράστιες επενδύσεις

6 MIN READ

Costa Navarino: Οι τεράστιες επενδύσεις

Costa Navarino: Οι τεράστιες επενδύσεις

Διαφορετικός από τους υπόλοιπους ήταν ο φετινός εορτασμός του Πάσχα για το θέρετρο της Costa Navarino, καθώς αυτό πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία της επιχείρησης, με όλα τα ξενοδοχεία να βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους λειτουργίας. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον είναι διαθέσιμη και μία καινούργια «γειτονιά» εντυπωσιακών κατοικιών, ενώ τα πρώτα δείγματα από τις προκρατήσεις του καλοκαιριού μαρτυρούν σημαντική άνοδο σε σχέση με το 2023.

Οι τεράστιες επενδύσεις και τα νέα ξενοδοχεία

Ενδεικτικό της μεγάλης προσπάθειας που πραγματοποιείται είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέρετρο έχει υποδεχτεί επενδύσεις που ξεπερνάνε το ιλιγγιώδες ποσό των 1,25 δισ. ευρώ, μέρος των οποίων έχει κατευθυνθεί και για κινήσεις στον τομέα του real estate, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων.

Άλλωστε από τα μέσα Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα 4 νέα ξενοδοχεία έχουν τεθεί σε λειτουργία προκειμένου να φιλοξενήσουν τους τουρίστες που αναζητούν την πολυτέλεια σε έναν εναλλακτικό προορισμό όπως η Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, το πρώτο ξενοδοχείο που τέθηκε σε λειτουργία ήταν το The Westin Resort Costa Navarino, στις 18 Φεβρουαρίου για να ακολουθήσει το Mandarin Oriental, Costa Navarino, το οποίο άνοιξε την 1η Απριλίου. Οι νέες προσθήκες δεν σταμάτησαν εδώ, καθώς στις 25 Απριλίου άνοιξε τις πύλες του το The Romanos, a Luxury Collection Resort, ενώ στις 3 Μαΐου κάτι ανάλογο συνέβη και στο W Costa Navarino.

Η υποδοχή από το κοινό ήταν εντυπωσιακή, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, και τα 4 ξενοδοχεία έχουν 100% πληρότητα για τις ημέρες του Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «ανοιχτή» για το κοινό είναι από τις 22 Απριλίου και η Navarino Agora. Πρόκειται για έναν διαδραστικός, πολυπολιτισμικός χώρος που υποδέχεται τόσο τους μόνιμους κατοίκους της Μεσσηνίας, όσο και τους επισκέπτες του, ενώ για όλη τη σεζόν έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με σκοπό την προβολή του πολιτισμού, των τεχνών, της μόδας και της γαστρονομίας.

Εντυπωσιακές βίλες για αγορά και ενοικίαση

Μάλιστα, ταυτόχρονα, με γοργούς ρυθμούς υλοποιείται το αναπτυξιακό πλάνο της οικιστικής κοινότητας της Costa Navarino. Η ανταπόκριση είναι εξαιρετική, καθώς 8 στις 10 βίλες που έχουν κατασκευαστεί έχουν ήδη πουληθεί, ενώ σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, οι επενδύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τους κατασκευαστές και τους αγοραστές των βιλών ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, η αυξημένη ζήτηση, οδήγησε την ΤΕΜΕΣ (ιδιοκτήτρια του Costa Navarino) να προχωρήσει στη δημιουργία μίας ακόμα γειτονιάς, της Valley Greens, στην οποία είναι ήδη πουλημένες περισσότερες από τις μισές κατοικίες που έχουν ή πρόκειται να κατασκευαστούν. Πρόκειται για μία γειτονιά που απολαμβάνει το προνόμιο να βρίσκεται σε ένα πανέμορφο τοπίο, το οποίο συνθέτουν οι εντυπωσιακοί ελαιώνες, η πλούσια φύση αλλά και η θέα προς το Ιόνιο Πέλαγος. Περιλαμβάνει semi-detached κατοικίες δύο και τριών υπνοδωματίων καθώς και detached κατοικίες, οι οποίες παραδίδονται «με το κλειδί στο χέρι» (turn-key). Σημειώνεται πως οι υπόλοιπες γειτονιές που έχουν δημιουργηθεί είναι η Sea Dunes, η Rolling Greens, και η Olive Grove.

Σημειώνεται ότι εκτός από τις βίλες που προσφέρονται για αγορά, η Costa Navarino διαθέτει και βίλες προς ενοικίαση, οι οποίες απευθύνονται στους επισκέπτες που επιθυμούν να ζήσουν την υψηλής αισθητικής εμπειρία διαβίωσης που προσφέρουν οι Costa Navarino Residences, απολαμβάνοντας παράλληλα άμεση πρόσβαση σε όλες τις εμπειρίες του προορισμού και ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί 16 βίλες (ικανές να φιλοξενήσουν μέχρι και 10 επισκέπτες), οι οποίες βρίσκονται σε δυο γειτονιές. Η πρώτη είναι η Rolling Greens, που βρίσκεται ανάμεσα στην πλούσια μεσσηνιακή φύση, που προσφέρει άμεση πρόσβαση στο γήπεδο The Dunes Course και υπέροχη θέα στη θάλασσα και η δεύτερη είναι η Olive Grove μέσα στους ελαιώνες και με πανοραμική θέα στο Ιόνιο πέλαγος.

Επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ την περίοδο 2022-23

Υπενθυμίζουμε ότι το 2022-2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο, ύψους 250 εκατ. ευρώ

το οποίο περιελάβανε τη δημιουργία δύο νέων ξενοδοχείων (Mandarin Oriental, Costa Navarino και W Costa Navarino) και δυο νέων γηπέδων γκολφ στο Navarino Hills και τη Navarino Agora.

Στη τρίτη φάση επέκτασης συμπεριλαμβάνεται η πλήρης ανάπτυξη των περιοχών Navarino Bay, Navarino Hills καθώς και το Navarino Blue. Στόχος είναι η διαφορετικές μορφές των περιοχών που θα τεθούν στο ταξιδιωτικό κοινό, να τραβήξουν την προσοχή επισκεπτών με διαφορετικό προφίλ.

Εγκρίθηκε η κοινή επένδυση ΤΕΜΕΣ και Premia Properties

Σημειώνεται ότι εντός της Μεγάλης Εβδομάδας μπήκε και τυπικά η «σφραγίδα» της μεγάλης επένδυσης, ύψους 10 εκατ. ευρώ, από την TEMEΣ και την Premia Properties. Αυτό καθώς, η επένδυση που είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο και στοχεύει στην ανάδειξη των αμπελώνων Navarino Vineyards και της πελοποννησιακής ιστορίας του οίνου, έλαβε την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Όπως έχει γίνει γνωστό, το νέο οινοποιείο που θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο της επένδυσης αναμένεται να έχει έκταση 4.000 τ.μ., ενώ πρόκειται να είναι έτοιμο προς λειτουργία στα τέλη του 2025 ή το αργότερο στις αρχές του 2026.

Το επικείμενο συνέδριο και το ταξίδι ταξιδιωτικών πρακτόρων της ΑΒΤΑ

Ακόμα, όπως έγινε γνωστό, η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας αποφάσισε να διοργανώσει ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα, κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 14 Μαΐου, με τη συμμετοχή τριών ταξιδιωτικών πρακτόρων εκπροσώπων της ΑΒΤΑ.

Οι εκπρόσωποι της ABTA είναι οι κ.κ. Ashley Danielle – Colven (Travel Convention Office), Rebekah Lucy – Richards (Travel Convention Office) και Stuart David – Parker (ABTA Head of Operations).

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του ΕΟΤ για ενδυνάμωση της εικόνας της Ελλάδας στον συνεδριακό τουρισμό, και κατόπιν της ανακοίνωσης της ΑΒΤΑ σχετικά με την απόφαση της για την επιλογή της Ελλάδας ως προορισμού ο οποίος θα φιλοξενήσει το προσεχές συνέδριο της Ένωσης στην Πελοπόννησο από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου, η Υπηρεσία ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας, όπως έχει αιτηθεί από την Ένωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, σχεδιάζει ταξίδι «επιθεώρησης» τριμελούς ομάδας της.

Η ΑBTA έχει ιστορία 60 ετών, αποτελεί την κορυφαία και πολυπληθέστερη επαγγελματική ένωση του Ην. Βασιλείου (4.600 μέλη), συνεργάτης της Βρετανικής Πολιτικής Αεροπορίας και όνομα καθιερωμένο στη συνείδηση του βρετανικού κοινού, ως συνώνυμο της αξιόπιστης επιλογής ταξιδιωτικών πρακτόρων, της καθιέρωσης επαγγελματικών προτύπων , καθώς και της παροχής βοήθειας προς τους ταξιδιώτες.

Η εν λόγω Ένωση πραγματοποιεί κάθε χρόνο το ετήσιο συνέδριο της σε διαφορετική χώρα με σκοπό την προβολή του εν λόγω προορισμού, τόσο στο δίκτυο των μελών της, αλλά και σε πληθώρα βρετανικών μέσων που συμμετέχουν και καλύπτουν τη δράση.

Το συνέδριο περιλαμβάνει προσκεκλημένους ομιλητές, panel discussions, εκδηλώσεις, επιχειρηματικές συνεδρίες, καθώς και αρκετές προγραμματισμένες δραστηριότητες στην περιοχή, με στόχο την εξοικείωση των συνέδρων με τον προορισμό. Είναι ιστορικά διαπιστωμένη η θετική ανταπόδοση προς τον προορισμό και ειδικότερα προς την περιοχή του συνεδρίου, λόγω της δημιουργίας θετικών άρθρων, με τους συνέδρους να είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές των τουριστικών της δυνατοτήτων. Το επικείμενο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στη Costa Navarino αναμένεται να παρακολουθήσουν περίπου 400 σύνεδροι και ανωτέρα στελέχη του συνδέσμου, καθώς και εκπρόσωποι βρετανικών μέσων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.