26 Ιούλ 2024
READING

Ο Όμιλος Motor Oil γιορτάζει την Ημέρα Περιβάλλοντος

3 MIN READ

Ο Όμιλος Motor Oil γιορτάζει την Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Όμιλος Motor Oil γιορτάζει την Ημέρα Περιβάλλοντος

5 Ιουνίου. Μία σημαντική ημέρα στα ημερολόγια όλων μας, ως άνθρωποι, αλλά και ως εταιρικοί πολίτες. Και αυτή δεν είναι άλλη, από την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Μια ημέρα, αφιερωμένη στον πλανήτη μας.

Μια ημερομηνία που λειτουργεί ως ευκαιρία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, αναστοχασμού και δράσης για το παγκόσμιο κοινό.

Για τον Όμιλο Motor Oil, όμως, το περιβάλλον δεν τιμάται μόνο στις 5 Ιουνίου, αλλά καθημερινά. Με πρακτικές που επιτυγχάνουν το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και δημιουργούν όφελος και αξία, τόσο για το οικοσύστημα μας, όσο και για το κοινωνικό σύνολο. Άλλωστε, ο Όμιλος έχει αναπτύξει το πρόγραμμα «Φροντίζω για το Περιβάλλον», στη βάση του πολυσχιδούς προγράμματος περιβαλλοντικής και κοινωνικής προσφοράς, που συμπυκνώνεται κάτω από την ομπρέλα «ΦΡΟΝΤΙΖΩ».

Φροντίζοντας, λοιπόν, για το Περιβάλλον, μία από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες της Motor Oil είναι εκείνη της «υιοθέτησης» του Δασικού Εκκοκκιστηρίου της Αμυγδαλέζας. Ο Όμιλος, με την πεποίθηση ότι το αύριο των δασών αποτελεί την προϋπόθεση της δικής μας επιβίωσης,  έχει στραφεί δυναμικά στον εκσυγχρονισμό του Εκκοκκιστηρίου με μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, και έχει καταφέρει να το εκσυγχρονίσει, εξελίσσοντας και μετατρέποντάς το σε Τράπεζα Διατήρησης Δασικού Γενετικού Υλικού.

Η υποστήριξη της Motor Oil στο Εκκοκκιστήριο της Αμυγδαλέζας συμπληρώνει φέτος δύο χρόνια και συνεχίζει ενεργά, προστατεύοντας τη φυσική κληρονομιά της χώρας μας και διαφυλάσσοντας το περιβάλλον για τις επόμενες γενιές, ενώ τον χώρο του επισκέπτονται και μαθητές που μαθαίνουν για το Κέντρο και την αποστολή του, μέσα από μία βιωματική εμπειρία.

Σε αυτό το πλαίσιο, αξίζει να αναφερθεί πως το δασικό Εκκοκκιστήριο είναι ο μοναδικός προμηθευτής πιστοποιημένων σπόρων για τα δημόσια και ιδιωτικά φυτώρια. Η υποστήριξη της Motor Oil έχει ήδη επιφέρει βελτιώσεις τόσο σε επιστημονικό, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. Επιπροσθέτως, έχουν προχωρήσει ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων και των υποδομών, με σκοπό τη συντήρηση του υπάρχοντος μηχανολογικού εξοπλισμού.

Επιπλέον, κεντρικοί στόχοι της συνεργασίας με το Φυτώριο είναι η αύξηση της παραγωγής φυτευτικού υλικού για την κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων, το οποίο αναμένεται να πραγματωθεί τα επόμενα χρόνια, η καλλιέργεια και η διατήρηση δέντρων της ελληνικής βιοποικιλότητας, καθώς και η ισχυρότερη συμβολή του φυτωρίου στη σπορά σπάνιων μεσογειακών ειδών.

Έτσι, από την αρχή της συνέργειας αυτής έως σήμερα, το Κέντρο έχει «ανοίξει» τις πόρτες του σε 1.007 επισκέπτες, μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ΕΠΑ.Λ και Ειδικών Σχολείων και Εκπαιδευτικούς, στη βάση εκπαιδευτικών επισκέψεων και ξεναγήσεων σε όλους τους χώρους του Εκκοκκιστηρίου, από εξειδικευμένους επιστήμονες.  Οι επισκέπτες μαθαίνουν για τη δημιουργία της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού, γνωρίζουν τη δράση και το κοινωνικό αποτύπωμα της και ξεναγούνται στους χώρους του Εκκοκκιστηρίου. Ενημερώνονται για τον τρόπο παραλαβής, διαλογής και επεξεργασίας των σπόρων των δασικών ειδών, αλλά και για την διατήρηση τους. Πηγαίνοντας έτσι από τον σπόρο στο δέντρο, από το δέντρο στο δάσος, βλέπουν στην πράξη πως ο Όμιλος συνεισφέρει στη φύλαξη των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας

Για την Motor Oil, η διατήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας αποτελεί ηθική δέσμευση. Έτσι, η υποστήριξη της εύρυθμης λειτουργίας και του εκσυγχρονισμού του Εκκοκκιστηρίου της Αμυγδαλέζας συνεχίζει δυναμικά. Με Φροντίδα για το Περιβάλλον και την Κοινωνία.

Πάντα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, με στόχο ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον, για όλους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.