29 Απρ 2024
READING

Γιατί τα Starbucks επενδύουν στη βρετανική αγορά

3 MIN READ

Γιατί τα Starbucks επενδύουν στη βρετανική αγορά

Γιατί τα Starbucks επενδύουν στη βρετανική αγορά

Δεν θα πουλήσει τελικά το βρετανικό της παράρτημα η εταιρεία

Τα Starbucks σχεδιάζουν να ανοίξουν 100 νέα καταστήματα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στο έτος, ενώ παράλληλα θα επενδύσουν 33,5 εκατομμύρια ευρώ στην αναβάθμιση των υφιστάμενων. Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η αμερικανική αλυσίδα καφέ θα διατηρήσει το βρετανικό της παράρτημα, παρά τις πληροφορίες που την ήθελαν να εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησής του.

Τα καταστήματα Starbucks εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1998 και σήμερα διαθέτουν πάνω από 1.000 καταστήματα στη χώρα. Από αυτά, περίπου το 70% λειτουργεί με τη μέθοδο της δικαιόχρησης, ενώ το υπόλοιπο 30% ως εταιρικά καταστήματα – τα νέα σημεία πρόκειται να είναι ένα μείγμα και των δύο.

Διαβάστε ακόμα: Η Nestlé εξαγοράζει την Seattle’s Best Coffee από τα Starbucks

Οι Βρετανοί διψούν για κρύα espresso based ροφήματα

Φαίνεται πως η όρεξη της χώρας για vanilla latte και κάθε espresso based ρόφημ μεγαλώνει. Η αλυσίδα καφέ ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 37% από πέρυσι, ξεπερνώντας τα προ της πανδημίας επίπεδα, καθώς οι Βρετανοί επέστρεψαν στα γραφεία τους, αλλά και στα κέντρα των πόλεων για φυσικές αγορές μετά τον Covid.

Η Starbucks, αναγνωρίζοντας ότι μετά την πανδημία, οι συνήθειες των πελατών της έχουν αλλάξει, θα επιδιώξει να αυξήσει τον αριθμό των υποκαταστημάτων της με drive-through και να επενδύσει σε ψηφιακές δυνατότητες στα καταστήματά της.

Η εταιρεία αναμένει ότι θα συνεχιστεί η δυναμική ανάπτυξης στην Αγγλία και σχεδιάζει επίσης να ανοίξει 300 νέα καταστήματα στην υπόλοιπη Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Αλλαγές στην in-store εμπειρία

Η εταιρεία αλλάζει την εσωτερική διακόσμηση των καταστημάτων της, ώστε να εκσυγχρονίσει τα φυσικά της καταστήματα. Στόχος της είναι να γίνει ταχύτερη, να εδραιωθεί περισσότερο στον ψηφιακό χώρο και να επενδύσει περισσότερο στους καταναλωτές που βρίσκονται on the go.

Τα Starbucks πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν 425 εκατομμύρια ευρώ την τρέχουσα χρονιά για να εξασφαλίσουν “μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα” και “μειωμένη πολυπλοκότητα” στα καταστήματα. Η εταιρεία σχεδιάζει ακόμα να προσθέσει 2.000 νέα καταστήματα στις Η.Π.Α. μέχρι το 2025, ενισχύοντας έτσι την εμβέλειά της σε pick-up, drive-thru και delivery υπηρεσίες.

Η απόφαση αυτή των Starbucks βασίζεται στην αλλαγή των συνηθειών των καταναλωτών στο χώρο του καφέ από την πανδημία και μετά. Σήμερα, εξάλλου, οι πελάτες έχουν αρχίσει να βασίζονται σε υπηρεσίες που δεν περιλαμβάνουν τόσες πολλές person-to-person αλληλεπιδράσεις, όπως η προπαραγγελία, η παραλαβή και η παράδοση στο πεζοδρόμιο.

Μοντέλα λειτουργίας όπως αυτό που προωθούν τα Starbucks, τα οποία για δεκαετίες προσέφεραν μεγάλο χώρο και άνετο περιβάλλον για να εργάζονται και την ίδια στιγμή να κοινωνικοποιούνται οι άνθρωποι, αρχίζουν να επανεξετάζουν τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των καταστημάτων τους. Ως εκ τούτου, το concept των Starbucks ως “third place” –ενός όρου που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα μέρη όπου οι άνθρωποι περνούν το χρόνο τους μεταξύ εργασίας και σπιτιού– γίνεται πλέον λιγότερο εφαρμόσιμο.

Διαβάστε ακόμα: Η διαφορετική προσέγγιση των Starbucks στα NFTs ως μέρος των loyalty προγραμμάτων

Τα επιτυχημένα loyalty programs

Την ίδια στιγμή μέσω των προγραμμάτων πιστότητας, τα Starbucks λανσάρουν νέα ροφήματα για τα οποία τα μέλη ενημερώνονται αμέσως και μπορούν να δοκιμάσουν. Συγκεκριμένα, προσελκύουν το κοινό τους μέσω του προγράμματος “spend-to-earn stars”, το οποίο προσφέρει δωρεάν ροφήματα και άλλα προϊόντα. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία επιδιώκει την αυξητική επίδραση στα βασικά καταστήματα λιανικής πώλησης.

Τα Starbucks γυρίζουν σελίδα και γράφουν μια νέα ιστορία στη βιομηχανία της καφεστίασης, αψηφώντας τα ρίσκα που δημιουργούν οι παρούσες οικονομικές συγκυρίες. Βασιζόμενα στα προγράμματα πιστότητας, τις νέες τεχνολογίες και ένα ολικό facelift, εξακολουθούν να διατηρούν ισχυρές σχέσεις με τους φανατικούς πελάτες τους σε όλο τον κόσμο.

Με πληροφορίες από The Guardian

Photo: Unsplash

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.