18 Μάι 2024
READING

Η Uber παραδίδει φαγητό με drone στο Σαν Ντιέγκο

2 MIN READ

Η Uber παραδίδει φαγητό με drone στο Σαν Ντιέγκο

Η Uber παραδίδει φαγητό με drone στο Σαν Ντιέγκο

Η Uber θα ξεκινήσει να παραδίδει φαγητό με drone στο Σαν Ντιέγκο αυτό το καλοκαίρι, με στόχο να δοκιμάσει τρόπους για να συνδεθεί με τους πελάτες της σε ένα πυκνό αστικό περιβάλλον όπου δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να φτάσει γρήγορα στην πόρτα τους.

Το εστιατόριο θα φορτώνει ένα γεύμα σε ένα drone Uber Eats, το οποίο στη συνέχεια θα πετάει σε μια τοποθεσία όπου θα μπορεί να παραλάβει ένας courier της Uber Eats που θα παραδίδει στον πελάτη.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να προσγειώνει τα drones στις οροφές των αυτοκινήτων Uber Eats με επίδειξη αναγνωριστικού κώδικα QR.

Η Uber Eats συνεργάζεται στο πείραμα με την Uber Elevate, το τμήμα αστικής αεροπορικής κινητικότητας της εταιρείας.

Ο Luke Fischer, επικεφαλής των πτητικών λειτουργιών του Uber Elevate, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να υπολογίσουμε με ποιον τρόπο θα λειτουργήσει η παράδοση του drone σε πυκνά αστικά περιβάλλοντα, όπου το 68% του παγκόσμιου πληθυσμού αναμένεται να ζήσει μέχρι το 2050, με λίγα εύκολα σημεία πρόσβασης όπως προαστιακές αυλές.

“Δεν χρειάζεται να πετάξουμε κατευθείαν στον πελάτη μας, απλά πρέπει να βρεθούμε κοντά”, δήλωσε την Τετάρτη στο συνέδριο Uber Elevate στην Ουάσινγκτον, D.C.

Η Uber έκανε μερικές πρώτες δοκιμαστικές παραδόσεις τον περασμένο μήνα, ξεπερνώντας την οπτική επαφή από το McDonald’s στην πανεπιστημιούπολη του κρατικού πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, χρησιμοποιώντας ένα ασύρματο drone AR200.

Η εταιρεία κατασκευάζει ένα προσαρμοσμένο drone για την παράδοση τροφίμων που σχεδιάζει να κάνει ντεμπούτο αργότερα φέτος.

Το πρόγραμμα δοκιμών στο Σαν Ντιέγκο βρίσκεται υπό την αιγίδα του ομοσπονδιακού πιλοτικού προγράμματος ενσωμάτωσης UAS, το οποίο ξεκίνησε το 2018 σε δέκα τοποθεσίες γύρω από τις ΗΠΑ για να επεξεργαστεί τρόπους ενσωμάτωσης των αεροσκαφών στον τοπικό εναέριο χώρο.

Ο Fischer δήλωσε ότι η Uber βρίσκεται στα τελικά στάδια της απόκτησης της πιστοποίησης FAA ως αερομεταφορέα σύμφωνα με τους κανόνες του τμήματος 135.

Το Uber Eats υπήρξε ένα οικονομικό φωτεινό σημείο για την Uber, η οποία συνεχίζει να χάνει δισεκατομμύρια ετησίως, με την ανάπτυξη να επιβραδύνεται στις βασικές δραστηριότητές της.

Η Uber Eats θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως σε παραδόσεις τροφίμων αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, από περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια από ό,τι πέρυσι.

Το πιλοτικό πρόγραμμα παράδοσης των drone θα επεκταθεί πέρα ​​από τα McDonald’s σε άλλους συνεργάτες του εστιατορίου Uber Eats, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών αγαπημένων, Juniper & Ivy.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.