18 Μάι 2024
READING

Η Zara υπογράφει νέα πρωτοβουλία βιωσιμότητας

2 MIN READ

Η Zara υπογράφει νέα πρωτοβουλία βιωσιμότητας

Η Zara υπογράφει νέα πρωτοβουλία βιωσιμότητας

Η Inditex έχει προσυπογράψει την πρωτοβουλία “Fashion Pact”, που δημιουργήθηκε για να «προωθήσει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα» στη μόδα.

Η μητρική εταιρεία της Zara είναι μία από τις 32 επιχειρήσεις που δεσμεύθηκαν να σταματήσουν την αλλαγή του κλίματος, να αποκαταστήσουν τη βιοποικιλότητα και να προστατεύσουν τους ωκεανούς δημιουργώντας “ειδικούς ποσοτικούς στόχους”.

Άλλοι έμποροι όπως η Adidas, η Burberry, η H&M και η Selfridges έχουν προσθέσει την υπογραφή τους στην πρωτοβουλία, η οποία παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον πρόεδρο της Γαλλίας Emmanuel Macron.

Οι υπογράφοντες θα «υποστηρίξουν επίσης τη συμμετοχή σε άλλες πρωτοβουλίες συμπληρωματικές και θα προωθήσουν την ανάπτυξη ταχύτατων προγραμμάτων προκειμένου να συμβάλουν στην επίτευξη των καθορισμένων στόχων».

Η Inditex ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα σταματήσει τη χρήση πλαστικών σακουλών μέχρι το 2020, καθώς και τη χρήση όλων των πλαστικών που έρχονται σε επαφή με τους πελάτες μέχρι το 2023.

Έχει επίσης δηλώσει ότι θα ανακυκλώσει ή θα επαναχρησιμοποιήσει όλα τα απόβλητα που παράγει μέχρι το 2023 και θα έχει 100% βιώσιμο βαμβάκι, λινό και πολυεστέρα έως το 2025.

“Όλοι μας εδώ στην Inditex δεσμευόμαστε για την αειφορία, μία από τις βασικές στρατηγικές αρχές της εταιρείας μας”, δήλωσε ο πρόεδρος της Inditex, Pablo Isla.

“Η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτό το έργο είναι η κοινή πεποίθηση όλων των υπογραφόντων για την κοινή ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος του πλανήτη μακροπρόθεσμα”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.