18 Μάι 2024
READING

5 στρατηγικές που πρωτοστατούν στην επιτυχία του retail το 2019

3 MIN READ

5 στρατηγικές που πρωτοστατούν στην επιτυχία του retail το 2019

5 στρατηγικές που πρωτοστατούν στην επιτυχία του retail το 2019

Το 2019 είναι δύσκολο για το λιανικό εμπόριο – οι τιμές των μετοχών καθορίζονται από την μειωμένη επισκεψιμότητα στα καταστήματα και τον τεράστιο όγκο των μεγάλων οργανισμών λιανικής πώλησης που αναγκάζονται να αναδιοργανωθούν με ταχύτατο ρυθμό για να ταιριάξουν με το ταχέως εξελισσόμενο σύγχρονο πρόσωπο του λιανικού εμπορίου.

Ορισμένες εταιρείες δεν θα επιβιώσουν σε αυτή την ταραχώδη περίοδο και πολλές δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιες.

Σε μια περίοδο αλλαγής, είναι μερικές φορές δύσκολο να καταλάβουμε σε τι πρέπει να επικεντρωθούμε.

Μελετώντας μερικές από τις κορυφαίες ομάδες διαχείρισης λιανικής στην Ευρώπη, είναι σαφές ότι όσες είναι επιτυχημένες αναλαμβάνουν τουλάχιστον ορισμένες από αυτές τις στρατηγικές για να καθοδηγήσουν την επιτυχία τους το 2019.

Βάλτε το προϊόν στο κέντρο της στρατηγικής

Για πολύ καιρό οι εταιρείες έχουν επικεντρωθεί στο marketing ως το κλειδί για τη λιανική επιτυχία – δεν είναι! Όλα έχουν να κάνουν με το προϊόν και η επιτυχία του Zara μας το δείχνει αυτό.

Η Zara δεν ξοδεύει μεγάλα ποσά σε εκστρατείες marketing, φανταχτερούς ιστότοπους ή εκστρατείες ευαισθητοποίησης μεγάλης κλίμακας – κατανοεί πραγματικά τον πελάτη της και δημιουργεί το προϊόν που θέλουν πραγματικά οι καταναλωτές της.

Αυτό δεν συναντάται στη συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών σημάτων, καθώς λίγοι έχουν τον μηχανισμό ανατροφοδότησης πελατών της Zara ή ανταποκρίνονται στις αλυσίδες εφοδιασμού, αλλά με την καθιέρωση feedback πελατών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων των προϊόντων, οι εταιρείες μπορούν ακόμα να υιοθετήσουν αυτήν την προσέγγιση χωρίς την ανάγκη να αναλάβουν δαπανηρές αλλαγές της αλυσίδας εφοδιασμού .

Δημιουργείστε τα βασικά στο κατάστημα

Κάντε τη διάταξη σαφή, μην γεμίζετε τα ράφια με προϊόν και επενδύστε χρόνο για να εκπαιδεύσετε το προσωπικό ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμο για τους πελάτες σας.

Το τοπίο λιανικής δεν ήταν ποτέ τόσο ανταγωνιστικό ή δεν προσέφερε ποτέ μια τέτοια επιλογή στα κανάλια διανομής στους πελάτες, επομένως, αξίζει να θυμηθούμε ότι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους δημιουργίας ενός πιστού brand advocate είναι μέσω μιας θετικής εμπειρίας στο κατάστημα.

Εστίαση στον πυρήνα σας

Ποιος είναι ο πελάτης μας και τι θέλει πραγματικά από εμάς; Μια ερώτηση που κάθε επιχείρηση λιανικής θα πρέπει να θέσει σε όλους όσους εμπλέκονται στην επιχείρηση.

Με την κατανόηση και την εστίαση στον κύριο πελάτη πάνω απ ‘όλα, οι εταιρείες μπορούν να βεβαιωθούν ότι το προϊόν και το marketing τους απευθύνονται πλήρως στη σωστή ομάδα.

Το να κυνηγάς νέες ομάδες πελατών όταν ο πυρήνας σου δεν αποτελεί μια δελεαστική επιλογή, στην πραγματικότητα απλώς αποσπά την προσοχή από το θέμα και από ό,τι μπορεί πραγματικά να οδηγήσει στην επιτυχία.

Μην παίζετε το χαρτί των εκπτώσεων πολύ σύντομα

Το να κρατάς την αυτοσυγκράτησή σου απέναντι στις κακές πωλήσεις, είναι ευκολότερο να το λες απ ‘ότι να το κάνεις στο λιανικό εμπόριο, αλλά το “παίξιμο του χαρτιού της έκπτωσης” μπορεί να βοηθήσει βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα, είναι εξαιρετικά καταστρεπτικό και μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο υποτίμησης της μάρκας,  δεδομένου ότι οι πελάτες γρήγορα καταλήγουν να αναμένουν τιμές έκπτωσης.

Εμπιστοσύνη στους millenials

Ναι, μπορεί να αγαπούν τα αβοκάντο και τον ακριβό καφέ, αλλά στον σημερινό συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο του λιανικού εμπορίου ως ομάδα καταναλωτών, είναι πολύ συνδεδεμένοι με αυτό που χρειάζεται ο σύγχρονος καταναλωτής και δεν φοβούνται να δοκιμάσουν νέα πράγματα.

Με αυτό το πνεύμα, δεν πρέπει να φοβόμαστε να ακούσουμε τους Millennials και να τους επιτρέψουμε να δοκιμάσουν νέα concepts μικρής κλίμακας – μερικά από τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν και θα δείξουν ότι η ενέργεια και ο ενθουσιασμός μπορούν να αντισταθμίσουν την έλλειψη εμπειρίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.