18 Μάι 2024
READING

Η Lego στοχεύει σε παγκόσμια επέκταση

3 MIN READ

Η Lego στοχεύει σε παγκόσμια επέκταση

Η Lego στοχεύει σε παγκόσμια επέκταση

Η Lego, το Νο1 στον κόσμο στον τομέα των πωλήσεων παιχνιδιών, είναι σε καλό δρόμο να ανοίξει δεκάδες καταστήματα διεθνώς μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ο κατασκευαστής παιχνιδιών από τη Δανία δήλωσε ότι η επέκταση περιλαμβάνει ένα flagship κατάστημα που σχεδιάζει να ανοίξει στο Άμστερνταμ τον Δεκέμβριο, μαζί με περίπου 80 νέα καταστήματα στην Κίνα.

Το σχέδιο θέτει τη Lego σε καλό δρόμο για να φτάσει τα πάνω από 140 καταστήματα σε 35 πόλεις στην Κίνα έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Επίσης, πρόκειται να ανοίξει ένα στο Μουμπάι της Ινδίας στις αρχές του επόμενου έτους. Τα ανοίγματα θα φέρουν τη Lego σε σχεδόν 600 καταστήματα παγκοσμίως.

“Είμαστε ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις μας, λαμβάνοντας υπόψη τις μετασχηματιστικές αλλαγές που συνεχίζουν να αναμορφώνουν την παγκόσμια βιομηχανία παιχνιδιών”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Niels B. Christiansen.

«Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε να αυξάνουμε τις πωλήσεις μας και το μερίδιο αγοράς στις μεγαλύτερες αγορές μας».

Στις ΗΠΑ, η Lego έχει 91 καταστήματα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσα από τα 70 νέα καταστήματα εκτός της Κίνας που σχεδιάζονται για το 2019 θα είναι στη Βόρεια Αμερική.

Στο παρελθόν, άνοιγε περίπου 5 καταστήματα στις Η.Π.Α. κάθε χρόνο, ακόμη και πριν από την πτώχευση της Toys R Us, το 2017.

Όταν η Toys R Us λειτουργούσε ακόμη, η Lego είχε συχνά έναν ολόκληρο διάδρομο αφιερωμένο στα προϊόντα της στα καταστήματα.

Τον ίδιο χώρο στα ράφια είναι πιθανότατα πολύ πιο δύσκολο να πετύχει στα Walmart ή τα Target.

Με πιο αδύναμες αλυσίδες, η Lego συνειδητοποιεί ότι τώρα χρειάζεται να επενδύσει περισσότερο στα δικά της καταστήματα και τη στρατηγική ηλεκτρονικού εμπορίου, αντί να στηρίζεται σε χονδρεμπόρους.

Νωρίτερα φέτος, για παράδειγμα, άνοιξε στο Haywood Mall του Simon Property Group στο Greenville της Νότιας Καρολίνας, σηματοδοτώντας την πρώτη της εισβολή στην πολιτεία.

Είναι επίσης έτοιμη να ανοίξει το Legoland Discovery Center, με διασκεδαστικές βόλτες και ζώνες παιχνιδιού γεμάτες Lego, στο Dream Meadowlands της Triple Five Group, που βρίσκεται ακόμα υπό κατασκευή στο East Rutherford του New Jersey.

Μέρος αυτού του εμπορικού κέντρου έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στα τέλη Οκτωβρίου.

Η επέκταση της Lego έρχεται καθώς τα εμπορικά κέντρα της Αμερικής είναι πεινασμένα για νέους ενοικιαστές, με το κλείσιμο των καταστημάτων να συνεχίζει να ανεβαίνει και με ρυθμό που θα σπάσει ρεκόρ μέχρι το τέλος του έτους.

Οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να προσελκύσουν και τα καταστήματα της Lego, επειδή οι αγοραστές έλκονται από νέες εμπειρίες.

Στα καταστήματα Lego, τα παιδιά μπορούν να παίξουν ενώ οι γονείς τους ψωνίζουν. Οι γονείς τείνουν επίσης να προτιμούν τη Lego επειδή τη βλέπουν σαν ένα μαθησιακό παιχνίδι.

Ο Christiansen δήλωσε ότι ο στόχος της εταιρείας είναι να «εμπνεύσει τις μελλοντικές γενιές παιδιών».

Η Target ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα μια μεγαλύτερη ώθηση στην επιχείρηση παιχνιδιών. Συνεργάζεται με την Walt Disney για να ανοίξει μόνιμα καταστήματα Disney σε κάποια από τα καταστήματα της πριν από την αναμενόμενη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του εμπορικού σήματος Toys R Us, η Tru Kids, σχεδιάζει επίσης μια επιστροφή για τη χρεοκοπημένη αλυσίδα. Τα πρώτα δύο νέα καταστήματα Toys R Us θα ανοίξουν αυτό το Νοέμβριο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.