18 Μάι 2024
READING

Οι προβλέψεις των τάσεων προβλέπουν ένα μέλλον χωρίς τάσεις για την μόδα

3 MIN READ

Οι προβλέψεις των τάσεων προβλέπουν ένα μέλλον χωρίς τάσεις για την μόδα

Οι προβλέψεις των τάσεων προβλέπουν ένα μέλλον χωρίς τάσεις για την μόδα

Χωρίς δεδομένα πελατών, οι μάρκες βασίζονται περισσότερο σε αυτούς που προβλέπουν τις τάσεις, οι οποίοι τους συμβουλεύουν να επενδύσουν στη βιωσιμότητα και τα βασικά.

Βασικές επιλογές:

-Οι ειδικοί που προβλέπουν τις τάσεις γίνονται μια ολοένα και πιο σημαντική πηγή πληροφοριών για τις μάρκες καθώς η αγορά δεδομένων “στεγνώνει”.

-Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Covid-19 έχει επικυρώσει τις προβλέψεις τους ότι η βιομηχανία μόδας πρέπει να επιβραδύνει και οι μάρκες της μόδας πρέπει να έχουν περισσότερο εστίαση στον άνθρωπο.

-Με το Covid-19, όλοι θέλουν να μάθουν τι θα συμβεί στη συνέχεια.

Η πρόβλεψη τάσεων χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με τα δεδομένα μιας μάρκας για τις πωλήσεις, τα αποθέματα και την παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τώρα μία από τις κύριες μορφές δεδομένων που υπάρχουν στην αγορά είναι η ανάλυση η οποία βασίζεται σε γνώσεις που βασίζονται στο AI και αντλούνται από την ανάλυση των δημοσιεύσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εμπορικές εκθέσεις και οι εβδομάδες μόδας αποτελούν συχνά σημεία μελέτης για πολλές από τις εταιρείες πρόβλεψης, επιτρέποντάς τους να δουν την κατεύθυνση που πηγαίνουν οι σχεδιαστές και να εκτιμήσουν πώς αντιδρούν οι influencers των κοινωνικών μέσων στις αναδυόμενες τάσεις.

Πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί, με μερικές από τις μεγαλύτερες απώλειες μέχρι στιγμής, όπως το Milan Design Week, το SXSW και το ανδρικό σόου του Μιλάνου Pitti Uomo.

Αλλά οι μάρκες μόδας βρίσκονται σε κατάσταση κρίσης. Οι μάρκες λόγω έλλειψης πληροφοριών που οφείλεται στην έλλειψη δραστηριότητας των πελατών, στηρίζονται όλο και περισσότερο σε προβλέψεις για να σχεδιάσουν την πορεία τους μετά την κρίση.

Αλλά ο κόσμος έχει αλλάξει και οι εταιρείες μόδας επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την ανταπόκριση των καταναλωτών σε ανοικτές οικονομίες όπως η Κίνα και να ακούσουν προβλέψεις για το πώς θα συμπεριφέρονται οι άνθρωποι μετά το τέλος του lockdown.

Παρά την παγκόσμια διαταραχή, οι περισσότεροι μελετητές λένε ότι οι μακροοικονομικές τάσεις που περίμεναν – μια έκκληση των καταναλωτών για βιωσιμότητα ή απομάκρυνση από την εποχικότητα – δεν έχουν αλλάξει δραστικά υπό το φως του Covid-19.

Αλλά επιταχύνονται με γρηγορότερο από τον αναμενόμενο ρυθμό.

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι οι δαπάνες πολυτελείας αναβιώνουν στην Κίνα και προβλέπεται ότι η χώρα είναι πιθανό να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς πολυτελείας με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό από το αναμενόμενο, καθώς οι δυτικές οικονομίες επανέρχονται αργά.

Η κύρια βραχυπρόθεσμη εστίαση για μια σειρά από μάρκες μόδας είναι η εξέταση γεωγραφικών προτύπων.

Μια άλλη σημαντική τάση στη βιομηχανία της μόδας είναι ότι θα πρέπει να βρει έναν πιο βιώσιμο τρόπο ύπαρξης.

Οι αναλυτές συμφώνούν ότι το σοκ που προκλήθηκε στο σύστημα από το ξέσπασμα του Covid-19 θα μπορούσε να αναγκάσει τις μάρκες να επανεκτιμήσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα.

Με ακυρώσεις επιδείξεων μόδας, κλειστά καταστήματα και αυξανόμενη συσσώρευση απούλητου αποθέματος, ορισμένες μάρκες ενδέχεται να μην έχουν άλλη επιλογή από το να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους για να επιβιώσουν.

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πώς θα αισθάνονται οι καταναλωτές μετά την πανδημία και οι προοπτικές των καταναλωτών δεν είναι ομοιόμορφες μεταξύ των γεωγραφικών περιοχών.

Ωστόσο, οι μάρκες που διατηρούν μια κοινότητα που δεν σχετίζεται μόνο με τα προϊόντα ή έχουν δημιουργήσει ένα μοντέλο που είναι βιώσιμο φαίνεται να έχου πιο θετικές προοπτικές από αυτές που συνδέονται περισσότερο με το παραδοσιακό σκεπτικό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.