18 Μάι 2024
READING

Marketing στην Gen Z κατά τη διάρκεια του Covid-19

4 MIN READ

Marketing στην Gen Z κατά τη διάρκεια του Covid-19

Marketing στην Gen Z κατά τη διάρκεια του Covid-19

Οι νέοι καταναλωτές θα ήθελαν οι μάρκες να έχουν διαφάνεια και να υποστηρίξουν τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

-Οι έρευνες των καταναλωτών Gen Z δείχνουν ότι οι μάρκες πρέπει να ανταποκριθούν στην κρίση αξιοποιώντας την κοινότητά τους και υποστηρίζοντας τους υπαλλήλους τους, χωρίς να είναι ευκαιριακές.

-Οι διαδραστικές καμπάνιες μπορούν να προωθήσουν τις συνδέσεις με τους πελάτες της Gen Z, οι οποίοι φοβούνται ότι θα χάσουν βασικά κομμάτια της ζωής τους.

-Οι νέοι είναι φυσικοί ψηφιακοί δημιουργοί. Οι μάρκες μπορούν να συνεργαστούν με τους καταναλωτές Gen Z για να δημιουργήσουν εμπνευσμένο νέο περιεχόμενο.

Η πανδημία Covid-19 έχει πλήξει τα πιο διαμορφωτικά χρόνια της ζωής των Gen Z. Το πώς ανταποκρίνονται οι μάρκες μπορεί να καθορίσει τη σχέση τους με αυτό το σημαντικό δημογραφικό κοινό για τα επόμενα χρόνια.

Οι καταναλωτές Gen Z, που ορίζονται ως εκείνοι που γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012, αντιπροσωπεύουν το 40% των παγκόσμιων καταναλωτών θα αντιπροσωπεύουν το 40% των αγορών πολυτελείας έως το 2035.

Μετά το Covid-19, οι νέοι φοβούνται ότι θα χάσουν εμπειρίες που συμβαίνουν μια φορά στη ζωή, όπως σπουδές, καλές θέσεις εργασίας και ανησυχούν ότι θα έχουν πάντα το 2020 ως χαμένη χρονιά την ανάπτυξή τους.

Οι νέοι λένε ότι αναγνωρίζουν τον σημαντικό αγώνα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτήν τη στιγμή, αλλά σε προσωπικό επίπεδο, αισθάνονται μια τεράστια αίσθηση απώλειας.

Μελέτη η οποία ερευνά το δίκτυο των πέντε εκατομμυρίων Gen Zers σε 131 χώρες διαπίσωσε ότι εκείνοι που ρωτήθηκαν αισθάνονται αποσυνδεδεμένοι, λυπημένοι και απογοητευμένοι από την κατάσταση.

Για να συνδεθούν με τους πελάτες της Gen Z αυτήν τη στιγμή, οι μάρκες πρέπει να αλληλεπιδράσουν απευθείας μαζί τους μέσω των κοινωνικών μέσων και καμπανιών marketing.

Το πιο σημαντικό, οι μάρκες πρέπει να εμφανίζονται γνήσιες στις αλληλεπιδράσεις τους με τους πελάτες, όσο και να υποστηρίζουν έναν σκοπό.

Η Gen Z είναι η γενιά που είναι πιο πιθανό να καθυστερήσει αγορές της κατά τη διάρκεια του Covid-19 και τώρα λοιπόν δεν είναι η ώρα να αναζητηθούν πωλήσεις, αλλά να καλλιεργηθει η “κοινότητα” και να χτιστεί η πιστότητα της μάρκας.

Στην έρευνα του DoSomething στα μέσα Μαρτίου, το 75% των ερωτηθέντων Gen Z δήλωσε ότι η νούμερο 1 δράση που ήθελαν να δουν από τις μάρκες ήταν ότι διασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζομένων και των καταναλωτών, με το 73% να θέλει τις μάρκες να προστατεύουν τους υπαλλήλους τους οικονομικά.

Παρατηρούνται μάρκες που μοιράζονται θετικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δεν υποστηρίζουν το προσωπικό τους. Εάν μια μάρκα δεν είναι αυθεντική η Gen Z θα είναι η πρώτη που θα “σηκώσει κόκκινη σημαία”.

Αυτό που αντηχεί θετικά είναι οι μάρκες, που εν μέσω  Covid-19, ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να υποστηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Gen Z αναζητά περισσότερη σύνδεση από ποτέ.

60% της Gen Z σε 17 αγορές ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η δέσμευσή τους σε διαδικτυακές κοινότητες και η συμμετοχή τους στις προσπάθειες ανακούφισης του Covid-19 μπορούν να δημιουργήσουν θετική σχέση μια μάρκα.

Οι μάρκες με μια “κοινότητα” μπορούν να προσεγγίσουν τους καταναλωτές και να πουν, ας κάνουμε κάτι μαζί ως μια κοινότητα πιστών. Και αυτές είναι οι μάρκες που θα πετύχουν και θα ξεπεράσουν αυτήν την κρίση.

Η διαδικτυακή αγορά Depop ενθάρρυνε τους νέους να μείνουν στο σπίτι πολύ πριν από την εντολή για lockdown από την κυβέρνηση και ξεκίνησε επίσης ένα διαδικτυακό κέντρο βοήθειας Covid-19 για τη βάση των νέων χρηστών της στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο (ένας στους τρεις ηλικίας 18 έως 25 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα) για να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις ή ανησυχίες που μπορεί να έχουν για την πανδημία.

Η Nike, η οποία είναι η Νο 1 μάρκα ειδών ένδυσης και υποδημάτων μεταξύ των καταναλωτών της Gen Z για 10 χρόνια ενθάρρυνε τους ανθρώπους να μείνουν και να ασκηθούν στο σπίτι, δωρίζοντας 15 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Η εταιρεία έδωσε δωρεάν πρόσβαση στις premium προπονήσεις Nike Training Club που βασίζονται σε συνδρομές, επανασχεδίασε το κανάλι της στο YouTube για να επικεντρωθεί στο περιεχόμενο της οικιακής προπόνησης.

Η Gen Z έχει 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσει και να ανεβάσει βίντεο κατά τη διάρκεια του lockdown από οποιαδήποτε άλλη γενιά.

Ως η πρώτη ψηφιακά εγγενής γενιά, η Gen Z συνηθίζει να δημιουργεί περιεχόμενο στο σπίτι για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, οι νέοι αναζητούν σκοπό κατά το lockdown. Είναι τόσο τρομοκρατημένοι που ακινητοποιούνται λόγω του Covid-19.

Γι ‘αυτό προσπαθούν πραγματικά να βελτιστοποιήσουν αυτό το χρόνο διακοπής που δεν τον ζήτησαν, θέλουν να δημιουργούν και να καλλιεργούν νέες πλευρές του εαυτού τους.

Η Gen Z είναι τόσο καλή στη δημιουργία περιεχομένου επειδή το κάνει από όταν ήταν 12 ετών.

Αυτοί οι νέοι θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για το πιο σχετικό και επιδραστικό περιεχόμενο καραντίνας και αυτός είναι ο κόσμος της Gen Z τώρα. Και εμείς οι υπόλοιποι ζούμε απλώς σε αυτόν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.