18 Μάι 2024
READING

Η Kleenex δίνει δωρεάν συνδρομές στην εφαρμογή “Calm”

2 MIN READ

Η Kleenex δίνει δωρεάν συνδρομές στην εφαρμογή “Calm”

Η Kleenex δίνει δωρεάν συνδρομές στην εφαρμογή “Calm”

Όσο η πανδημία του κορονοϊού παραμένει, τόσο οι άνθρωποι δυσανασχετούν  που μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και σε τέτοιες στιγμές, οι καταναλωτές τείνουν να έλκονται από γνωστά, οικία προϊόντα. Όπως τα μαντηλάκια Kleenex.

Η Kimberly-Clark ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προσφέρει 100.000 δωρεάν συνδρομές τριών μηνών στην εφαρμογή Calm, η οποία παρέχει καθοδηγούμενους διαλογισμούς για την προώθηση της συναισθηματικής ευεξίας και την ανακούφιση από το άγχος.

Οι καταναλωτές μπορούν να μοιραστούν τις ιστορίες τους στο Twitter και σε άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων, με το #AllTheFeelings.

Η Kleenex είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες μάρκες των ΗΠΑ για σχεδόν έναν αιώνα. Το προϊόν έκανε το ντεμπούτο του το 1924 ως αφαίρεση της κρέμας προσώπου.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο επικεφαλής ερευνητής της Κίμπερλι-Κλαρκ, φταρνίστηκε και άρπαξε ένα Kleenex μαντηλάκι, αντί για το μαντήλι του. Ήταν μια μεγάλη αρχή. Οι πωλήσεις διπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους και η μάρκα είναι ο ηγέτης της αγοράς από τότε.

Στην επιχειρηματική μονάδα Consumer Tissues της Kimberly-Clark, η οποία περιλαμβάνει τα χαρτιά υγείας Kleenex και Cottonelle, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 13% στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι ανήσυχοι καταναλωτές για τον COVID-19, προμηθεύτηκαν τόσα πολλά προϊόντα της εταιρείας που πολλά καταστήματα περιόρισαν την πώληση τους.

Τα λειτουργικά κέρδη στην επιχείρηση αυξήθηκαν κατά 51% στα 365 εκατομμύρια δολάρια. Οι όγκοι της Βόρειας Αμερικής για χαρτί υγείας και μαντηλάκια αυξήθηκαν κατά διψήφιο ποσοστό.

Το συνολικό κέρδος της εταιρείας αυξήθηκε 45% στα 660 εκατομμύρια $ ή 1,92 $ ανά μετοχή, χάρη εν μέρει στις διψήφιες ποσοστιαίες αυξήσεις τιμών.

Ακόμα κι έτσι, η Kimberly-Clark δεν είναι σίγουρη για πόσο καιρό θα διαρκέσουν οι καλές στιγμές, δεδομένης της αβεβαιότητας που προκλήθηκε από τη χειρότερη κρίση δημόσιας υγείας σε περισσότερο από έναν αιώνα.

Σύμφωνα με τη Nielsen, για τις δύο εβδομάδες που έληξαν στις 21 Μαρτίου, οι συνολικές πωλήσεις συσκευασμένων αγαθών των ΗΠΑ αυξήθηκαν 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια από την προηγούμενη περίοδο δύο εβδομάδων.

Αυτό είναι 15 φορές υψηλότερο από τον τυπικό ρυθμό αλλαγής, τον οποίο η εταιρεία έρευνας υποδεικνύει ότι “η συμπεριφορά αγοράς ευθυγραμμίζεται με αυτό που θα περιμέναμε από τους καταναλωτές σε περιορισμένες συνθήκες διαβίωσης.”

Οι πωλήσεις αλκοόλ ανεβαίνουν στα ύψη και οι κατασκευαστές ειδών καθαρισμού έχουν αυξήσει την παραγωγή για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση από τους καταναλωτές. Οι άνθρωποι εφοδιάζονται  λαχανικά με μεγάλη διάρκεια ζωής όπως πατάτες και κρεμμύδια και με όχι τόσο υγιεινά τρόφιμα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.