18 Μάι 2024
READING

Η American Airlines στρέφεται στο branding

3 MIN READ

Η American Airlines στρέφεται στο branding

Η American Airlines στρέφεται στο branding

Η American Airlines ξεκίνησε την πρώτη της καμπάνια branding μετά το 2016 με το βίντεο με τίτλο “You Are Why We Fly”.

Στα 40 δευτερόλεπτα του βίντεο, μια φωνή εξηγεί την κληρονομιά της μάρκας ως μια 94χρονη αεροπορική εταιρεία που έχει ξεπεράσει πολλές δύσκολες στιγμές.

Το βίντεο δείχνει βίντεο από χρήστες αραιοκατοικημένων αεροδρομίων και μασκοφορεμένων υπαλλήλων σε σχεδόν άδεια αεροπλάνα ρωτώντας: “Γιατί πετάμε; Πετάμε επειδή οι άνθρωποι πρέπει να φτάσουν στο σπίτι τους καθώς και επειδή σωστικοί εξοπλισμοί πρέπει να φτάσουν σε ανθρώπους που τους χρειάζονται για να συνεχίσουν να ζουν.” 

Στη συνέχεια, το βίντεο δείχνει ανθρώπους στο σπίτι τους σε κοινωνική απομόνωση.

Το βίντεο προβάλλεται στα κανάλια της αεροπορικής εταιρείας και συνοδεύεται από ένα  άλλο δημιουργικό που θα προβάλλεται σε Facebook, Twitter, Instagram και LinkedIn, καθώς και σε διαφημίσεις banner, σε emails και ψηφιακές οθόνες στα αεροδρόμια.

Η American Airlines βασίζεται στην κληρονομιά της επωνυμίας της για να παραμείνει συνδεδεμένη με τους καταναλωτές σε μια εποχή που οι περισσότεροι δεν πετούν λόγω lockdown αλλά και λόγω του φόβου που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού.

Το βίντεο επιχειρεί να εξηγήσει γιατί οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να προσφέρουν πτήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρόλο που υπάρχουν καταναλωτές που διαμαρτύρονται για ακυρωμένες πτήσεις και για το ότι δεν μπορούν να λάβουν επιστροφές χρημάτων από τις αεροπορικές εταιρείες.

Πολλά brands στρέφονται σε προσπάθειες καθιέρωσης της επωνυμίας κατά τη διάρκεια του lockdown.

Τα στοιχεία του μάρκετινγκ δείχνουν πώς μια μάρκα μπορεί να υποστηρίξει αυτήν την προσπάθεια – ειδικά αν έχει ξεπεράσει τις κρίσεις του παρελθόντος, όπως στην περίπτωση της American Airlines – και μπορεί να προωθήσει ένα θετικό μήνυμα αξιοπιστίας που μπορεί να έχει απήχηση στους καταναλωτές που αναζητούν μια ανάπαυλα από αρνητικές ειδήσεις που σχετίζονται με πανδημία.

Η Stella Artois ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μια παρόμοια εκστρατεία που είχε ως στόχο να μεταδώσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στηριζόμενη στην ιστορία των 600 ετών και σημειώνοντας ότι «υπάρχει πάντα μετά» από μια κρίση.

Η American Airlines ακολουθεί μια παρόμοια προσέγγιση στη διαφήμισή της εκφράζοντας πόσο καιρό η εταιρεία δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις, με εικόνες από διάφορα αεροδρόμια και αεροπλάνα.

Με το μέλλον των ταξιδιών άγνωστο, η μάρκα δεν ενδιαφέρεται να προωθήσει διακοπές ή εποχιακές πωλήσεις κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας που αναγκάζει τους περισσότερους ανθρώπους σπίτι. 

Καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν την χρεοκοπία ως αποτέλεσμα της πανδημίας, τα μηνύματα που επικεντρώνονται στη δημιουργία επωνυμιών θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις αεροπορικές εταιρείες να παραμείνουν στο μυαλό των καταναλωτών χωρίς να προσπαθούν να τους πουλήσουν ένα προϊόν.

https://www.youtube.com/watch?v=Gx5Nq4KKfsg
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.