18 Μάι 2024
READING

Η Chiquita επιτρέπει στους χρήστες του Spotify να ξεκλειδώνουν λίστες αναπαραγωγής

3 MIN READ

Η Chiquita επιτρέπει στους χρήστες του Spotify να ξεκλειδώνουν λίστες αναπαραγωγής

Η Chiquita επιτρέπει στους χρήστες του Spotify να ξεκλειδώνουν λίστες αναπαραγωγής

Η Chiquita τοποθέτησε scannable κωδικούς Spotify στα εμβληματικά μπλε αυτοκόλλητα μπανάνας για να επιτρέψει στους πελάτες να ακούσουν λίστες αναπαραγωγής και πέντε remix του πρώτου της jingle του 1950.

Η εταιρεία μπανάνας δημιούργησε επίσης ειδικά αυτοκόλλητα “Golden Banana” που δίνουν στους θαυμαστές την ευκαιρία να ξεκλειδώσουν παιχνίδια και βραβεία εμπνευσμένα από τη μουσική.

Οι πέντε λίστες αναπαραγωγής έχουν θέματα, όπως “feel happy” με trending τραγούδια, “smile workout” με κομμάτια υψηλής ενέργειας, “cook and dance” για να φτιάξετε την διάθεση σας, “classics” με προηγούμενες επιτυχίες και “tropical vibes” που έχουν τις ρίζες τους στην κληρονομιά της Chiquita.

Το έκτο αυτοκόλλητο “Golden Banana” ξεκλειδώνει ένα podcast στο Spotify, όπου οι καταναλωτές μπορούν να ακούσουν έναν μυστικό κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείται για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα παιχνίδι ιστότοπου της Chiquita.

Οι θαυμαστές μπορούν να κερδίσουν βραβεία, όπως ηχεία και συνδρομές στο Spotify Premium.

Η συνεργασία της Chiquita με το Spotify στοχεύει να προσελκύσει τους αγοραστές με μουσικές λίστες αναπαραγωγής καθώς περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι λίστες αναπαραγωγής προορίζονται να είναι διασκεδαστικές και αναζωογονητικές καθώς οι καταναλωτές αναζητούν μάρκες που έχουν θετικό μήνυμα εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την κρίση υγείας.

Περισσότερο από το ένα τρίτο (36%) των καταναλωτών δήλωσαν ότι θέλουν να δουν μηνύματα που είναι αστεία ή διασκεδαστικά, ενώ άλλοι (31%) αναζητούν αισιόδοξη και ελπιδοφόρα διαφήμιση.

Οι λίστες αναπαραγωγής της Chiquita, το διαδικτυακό παιχνίδι και η προσφορά δώρων είναι συνεπείς με αυτά τα θέματα.

Η τελευταία εκστρατεία της Chiquita ακολουθεί την πρόσφατη προσπάθειά της “No Banana Wasted” που έγινε την Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου και υπογράμμισε τις προσπάθειές της για τη βιωσιμότητα.

Η εταιρεία έχει επίσης επιδιώξει να προσελκύσει καταναλωτές κινητής τηλεφωνίας με μια ποικιλία επώνυμου περιεχομένου σε προηγούμενες καμπάνιες.

Πέρυσι, η Chiquita συνεργάστηκε με την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων φωτογραφιών Snapchat για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Μπανάνας προσθέτοντας Snapcodes με δυνατότητα σάρωσης σε αυτοκόλλητα μπανάνας.

Η προσφορά επιτρέπει στους καταναλωτές κινητών συσκευών να ξεκλειδώσουν εμπειρίες επαυξημένης πραγματικότητας (AR), συμπεριλαμβανομένου ενός χορευτικού χαρακτήρα μπανάνας.

Πριν από αυτό, η Chiquita συνεργάστηκε με το Shazam σε μια εμπειρία AR που προώθησε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Για το Spotify, η συνεργασία με την Chiquita είναι μια ευκαιρία να προσεγγίσει μια ευρύτερη ομάδα καταναλωτών.

Το 69% των αγοραστών των ΗΠΑ λένε ότι αγοράζουν μπανάνες, βάζοντας τες -μαζί με τα μήλα- στα πιο δημοφιλή φρούτα, σύμφωνα με μια έρευνα που ανέφερε το The Packer.

Οι μπανάνες τείνουν να είναι πιο δημοφιλείς στους ηλικιωμένους καταναλωτές που είναι πιο πιθανό να τις αγοράσουν από το 58% των αγοραστών ηλικίας 18 έως 39 ετών που δήλωσαν ότι αγόρασαναν και η πανδημία πιθανώς αύξησε την κατανάλωση καθώς οι άνθρωποι μαγειρεύουν στο σπίτι περισσότερο συχνά.

Η δημοτικότητα των μπανανών σημαίνει ότι η Chiquita μπορεί να μετατρέψει το βασικό της προϊόν σε μια πλατφόρμα διανομής περιεχομένου που παροτρύνει τους ανθρώπους να κάνουν λήψη της εφαρμογής Spotify.

Η συνεργασία με την Chiquita έρχεται εν μέσω ενδείξεων ότι οι ακροατές στο σπίτι ακούνε λιγότερο streaming ήχου ενώ αυξάνουν την κατανάλωση βίντεο.

Με λιγότερους καταναλωτές να μετακινούνται ή να πηγαίνουν στο γυμναστήριο, το streaming του Spotify μειώθηκαν κατά 16% στις ΗΠΑ και 12% παγκοσμίως πριν από την κρίση.

Το Spotify δεν έχει δημοσιεύσει δεδομένα σχετικά με τη συνολική χρήση του streaming, αντίθετα, ανακοίνωσε μετατοπίσεις στις συνήθειες ακρόασης προς podcast ειδήσεων, podcast υγείας και φυσικής κατάστασης, περιεχόμενο για παιδιά και χαλαρωτική μουσική. 

Στην προηγούμενη τριμηνιαία έκθεσή της, η Spotify δήλωσε ότι οι συνολικοί μηνιαίοι ενεργοί χρήστες είχαν αυξηθεί 31% στα 271 εκατομμύρια παγκοσμίως σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.