22 Μάι 2024
READING

Προσωποποιημένο video shopping από την Gucci

2 MIN READ

Προσωποποιημένο video shopping από την Gucci

Προσωποποιημένο video shopping από την Gucci

Σε μια προσπάθεια να ανανεώσει εκ βάθρων την εμπειρία που απολαμβάνει ένας επισκέπτης στους χώρους των καταστημάτων της, ο Ιταλικός οίκος Gucci λανσάρισε το Gucci Live, μια υπηρεσία βίντεο μέσω της οποίας το προσωπικό των λιανεμπορικών σημείων μπορούν να επικοινωνούν με τους πελάτες στα κινητά τους τηλέφωνα ή notebooks.

Σε αυτή την προσπάθεια το luxury brand έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο hub στην Φλωρεντία όπου σχεδιάζει και αναπτύσσει υπηρεσίες που απευθύνονται στους πελάτες του.

Με αφορμή το Gucci Live, ο ομώνυμος οίκος δημιούργησε ένα εικονικό κατάστημα διάθεσης πολυτελών ειδών, το οποίο είναι γεμάτο από κάμερες και εξοπλισμό φωτισμού που συναντάται σε τηλεοπτικά στούντιο.

Στόχος; Να ψηλαφίσει την εντελώς καινούρια πρόκληση της “εξ’ αποστάσεως πελατείας”. Κι αυτό, καθώς ο οίκος Gucci αναζητεί τρόπους επικοινωνίας και προσέγγισης με τους πελάτες του, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αδυνατεί προς στιγμή να επισκεφτεί τα φυσικά του καταστήματα.

Παρόλα αυτά, πάντοτε οι πελάτες απαιτούν από τα luxury brands μια προηγμένου επιπέδου προσωποποιημένη εξυπηρέτηση.

Κι ενώ μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να υποκατασταθεί μέρος, μόνο, των πωλήσεων που συνήθως λαμβάνουν χώρα στα φυσικά καταστήματα, παρόλα αυτά ο Ιταλικός οίκος αποφάσισε να ρίξει στην «μάχη» την υπηρεσία προσωποποιημένης βιντεοσυμβουλευτικής σε ζητήματα μόδας, απευθυνόμενη κυρίως στους techsavvy, μα και αδρά δαπανώντες Ασιάτες πελάτες.

Ο Ιταλικός οίκος αφού πραγματοποίησε ένα σύντομο κύκλο δοκιμών, διαθέτει –πλέον- την υπηρεσία στις γεωγραφικές περιοχές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ).

Η επιτυχής προϋπηρεσία του Threads Styling

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εδώ και λίγους μήνες, η υπηρεσία personal shopping Threads Styling, η οποία και επιτρέπει στους luxury πελάτες της να ανακαλύπτουν προϊόντα μέσω Instagram και εν συνεχεία να τα αποκτούν από personal shoppers δια μέσω της αξιοποίησης των iMessage και WhatsApp, επαναλανσάρισε προ διμήνου την υπηρεσία των video consults.

Οι πελάτες της Threads Styling συνομιλούν με τους πελάτες τους μέσω βίντεο σχετικά με ευρύτερα θέματα styling, διαχείρισης της γκαρνταρόμπας τους, ενώ ταυτόχρονα τους προτείνουν κομμάτια που ενδεχομένως επιθυμούν να αγοράσουν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.