18 Μάι 2024
READING

Οι North Face και Patagonia μποϊκοτάρουν διαφημιστικά το Facebook

1 MIN READ

Οι North Face και Patagonia μποϊκοτάρουν διαφημιστικά το Facebook

Οι  North Face και Patagonia μποϊκοτάρουν  διαφημιστικά το Facebook

Η The North Face και η Patagonia είναι τα πρώτα μεγάλα brands που συντάσσονται με το κίνημα πίεσης του Facebook για τον περιορισμό της ρητορικής μίσους στην πλατφόρμα, #StopHateforProfit.

Από τις 19 Ιουνίου, η The North Face ανακοίνωσε ότι παύει όλες τις πληρωμένες διαφημίσεις της στο Facebook για την αμερικανική αγορά «έως ότου τεθούν σε εφαρμογή πιο αυστηρές πολιτικές ενάντια στο ρατσιστικό και βίαιο περιεχόμενο και στο λεκτικό μίσος, καθώς και στην παραπληροφόρηση που διαχέεται μέσω της πλατφόρμας».

Η αναστολή της διαφήμισης επεκτείνεται και στο Instagram, ιδιοκτησίας Facebook, αν και το brand σκοπεύει να προβαίνει σε δημοσιεύσεις στο δίκτυο οργανικά.

Η Patagonia πήρε τη σκυτάλη και επιβεβαίωσε ότι επίσης παγώνει άμεσα τη διαφημιστική της δραστηριότητα σε Facebook και Instagram, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ο Head of Marketing, Cory Bayers, ισχυρίζεται ότι το Facebook απέτυχε στο να προβεί στα απαραίτητα βήματα ώστε να σταματήσει «τη διάδοση ψευδών ειδήσεων γεμάτων μίσος
και την επικίνδυνη προπαγάνδα στην πλατφόρμα».

Σε απάντηση, εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με οργανώσεις και marketers αναζητώντας τρόπους για να λειτουργήσει ως «δύναμη για το καλό».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.