02 Μάι 2024
READING

Το Spotify παρέχει ευελιξία στους εργαζόμενους του να μπορούν να εργάζονται από όπου θέλουν μετά την πανδημία

2 MIN READ

Το Spotify παρέχει ευελιξία στους εργαζόμενους του να μπορούν να εργάζονται από όπου θέλουν μετά την πανδημία

Το Spotify παρέχει ευελιξία στους εργαζόμενους του να μπορούν να εργάζονται από όπου θέλουν μετά την πανδημία

Η Spotify είναι η τελευταία εταιρεία τεχνολογίας που υιοθετεί ένα ευέλικτο μοντέλο εργασίας, καθώς έδωσε την επιλογή στο προσωπικό της να εργάζεται από όπου επιθυμεί ακόμα και μετά το πέρας της πανδημίας.

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακών μουσικών υπηρεσιών συνεχούς ροής προσαρμόζεται στο μοντέλο «Εργασία Από Οπουδήποτε», το οποίο θα επιτρέπει στους υπαλλήλους να επιλέγουν εφόσον το επιθυμούν να εργάζονται στο γραφείο ή από το σπίτι με πλήρες ωράριο, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να υιοθετούν κατά καιρούς μία από τις δύο επιλογές.

Επίσης, υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά το πού μπορεί να βρίσκεται η κατοικία του εργαζόμενου, καθώς σύμφωνα με την εταιρεία η επιλογή πόλης ή και χώρας είναι ελεύθερη.

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς μας για “Δυναμικό Χώρο Εργασίας”, αναθεωρούμε τους χώρους γραφείων μας σε όλο τον κόσμο για να ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα, την ευελιξία και την ευεξία και να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι υπάλληλοί μας, ανεξάρτητα από την ικανότητα ή την κατάσταση, μπορούν να εργαστούν άνετα και αποτελεσματικά», έγραψε η εταιρεία σε ανάρτησή της σε blog.

Σημειώνεται ότι και η Salesforce ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επιτρέψει στους υπαλλήλους της να επιλέξουν αν θέλουν να γυρίσουν στο γραφείο, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το ωράριο εργασίας 09:00 με 17:00 έχει πεθάνει»

Επίσης πρόσφατα 19 εταιρείες ανακοίνωσαν ότι δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν σύντομα στην τυπική εργασία από το γραφείο και αυτό το γεγονός οδήγησε σε μια ακόμη εξέλιξη στην Αμερική όπου παρατηρείται  τον τελευταίο καιρό το εξής φαινόμενο: οι εργαζόμενοι κυρίως τεχνολογικών εταιρειών εγκαταλείπουν μεγάλες πόλεις  και αρκετοί γραφειακοί χώροι βρίσκονται τώρα κενοί. Μάλιστα, μεταξύ του Μαρτίου και του Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, πολλές χιλιάδες κάτοικοι μετακόμισαν από αστικές περιοχές σε προάστια.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.