15 Μάι 2024
READING

CBRE | 450 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα logistics επιπλέον για τις ανάγκες του ηλεκτρονικού εμπορίου

2 MIN READ

CBRE | 450 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα logistics επιπλέον για τις ανάγκες του ηλεκτρονικού εμπορίου

CBRE | 450 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα logistics επιπλέον για τις ανάγκες του ηλεκτρονικού εμπορίου

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της CBRE οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να προσθέσουν 100 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα αποθηκευτικού χώρου αφιερωμένα στην εκπλήρωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών μέχρι το 2025, προκειμένου να συμβαδίσουν με την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Η έκθεση εκτιμά ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ θα αυξηθούν στο 26% των λιανικών πωλήσεων έως το 2025. Σε παγκόσμιο επίπεδο, θα πρέπει να υπάρξει αύξηση κατά 450 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα προκειμένου να μπορέσει να συμβαδίσει με την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου κατά 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025.Στις ΗΠΑ, ένα μεγάλο μέρος των βιομηχανικών χώρων είναι κενοί εδώ και μήνες. Τα επόμενα χρόνια θα χρειαστεί ένας σημαντικός αριθμός νέων κατασκευών προκειμένου να συμβαδίσει με την ισχυρή ζήτηση.

Οι λιανοπωλητές βασίζονται εδώ και καιρό στα δίκτυα διανομής για να καταφέρουν να ανεφοδιάσουν τα καταστήματά τους. Οι φορείς του ηλεκτρονικού εμπορίου βασίζονται σε ιδιαίτερα αυτοματοποιημένες αποθήκες για την εκπλήρωση των παραγγελιών των καταναλωτών και πολλοί παραδοσιακοί λιανοπωλητές επανεξετάζουν αυτή την υποδομή καθώς δημιουργούν επιχειρήσεις omnichannel. 

Τα ειδικά για το ηλεκτρονικό εμπόριο κέντρα εκπλήρωσης θα έχουν χαρακτηριστικά που διαφέρουν από τις παραδοσιακές αποθήκες. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερους χώρους στάθμευσης, μεγαλύτερο ύψος στο εσωτερικό της αποθήκης, μεγιστοποίηση των πυλών των αποβάθρων, καθώς και αυξημένη πρόσβαση σε ρεύμα και εξαερισμό. 

Όμως, αυτήν την στιγμή, η κατασκευή νέων χώρων δεν είναι κάτι φθηνό. Από τον Δεκέμβριο έχουν σημειωθεί αυξήσεις του κόστους κατασκευής της τάξης του 25%.  

Και ακόμη και οι εταιρείες που αναζητούν νέο χώρο προς ενοικίαση μπορεί να εκπλαγούν από το κόστος. Σύμφωνα με την CBRE, οι τιμές ενοικίασης για το πρώτο έτος από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Μαΐου 2021 είναι αυξημένες κατά 9,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους για μισθώσεις διάρκειας 12 μηνών ή περισσότερο. 

Αλλά τα υψηλά ποσοστά δεν έχουν εμποδίσει την αύξηση του ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τις εταιρείες αποθηκών και ακινήτων που συνεργάζονται με τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου λιανικής πώλησης.

Η ζήτηση για το ηλεκτρονικό εμπόριο παραμένει αυξημένη, αντιπροσωπεύοντας το 25% των νέων υπογραφών μισθώσεων το πρώτο τρίμηνο. Το ισοζύγιο των μισθώσεων είναι ποικιλόμορφο, έχοντας υπερβολική ανάπτυξη μεταξύ των εταιρειών που παρέχουν τρόφιμα και καταναλωτικά προϊόντα, όπως και ανανεωμένη δυναμική στον κατασκευαστικό τομέα, καθώς η στέγαση επεκτείνεται.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.