18 Μάι 2024
READING

Η Tony’s Chocolonely απολογείται για την καμπάνια με το ημερολόγιο της Πρωτοχρονιάς

2 MIN READ

Η Tony’s Chocolonely απολογείται για την καμπάνια με το ημερολόγιο της Πρωτοχρονιάς

Η Tony’s Chocolonely απολογείται για την καμπάνια με το ημερολόγιο της Πρωτοχρονιάς

Η μάρκα σοκολάτας Tony’s Chocolonely λάνσαρε για τα Χριστούγεννα ένα ημερολόγιο, το Advert, το οποίο περιλάμβανε μια σοκολάτα για κάθε μέρα του Δεκεμβρίου μέχρι την αλλαγή του χρόνου. Ωστόσο,   άφησε σκόπιμα ένα από τα “παράθυρα” του ημερολογίου της κενό, κάτι για το οποίο απολογήθηκε μετά από πολλά παράπονα.

Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι το κύριο δόγμα της εταιρείας, η οποία αγωνίζεται κατά της απλήρωτης παιδικής εργασίας. Σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η δουλεμπορική εργασία και η κακοποίηση των εργαζομένων στην παγκόσμια βιομηχανία, το Tony’s Chocolonely άφησε ένα “παράθυρο” άδειο με την ελπίδα να ξεκινήσει μια συζήτηση επί του θέματος, αλλά οι γονείς είπαν ότι τα παιδιά τους απογοητεύτηκαν όταν δεν υπήρχε σοκολάτα στις 8 Δεκεμβρίου. Οι δυσαρεστημένοι καταναλωτές έκριναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολύ αρνητικά την πράξη αυτή και περιγράφοντας πόσο αναστάτωσε τα παιδιά. Μάλιστα, ορισμένοι γονείς  εξέφρασαν επίσης ανησυχίες σχετικά με την αναστάτωση που προκάλεσε σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.

Η μάρκα απάντησε λέγοντας ότι συνειδητοποιεί μετά από τα σχόλια ότι η προσπάθεια να επικοινωνήσει την αποστολή της με αυτόν τον τρόπο στο ημερολόγιο ήταν ακατάλληλη και προκάλεσε σύγχυση και απογοήτευση. Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι δεν είχε λάβει υπόψη τις δυσκολίες που μπορεί να προκαλέσουν οι άδειες θήκες σε παιδιά και ενήλικες με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού και δήλωσε ότι έχει να μάθει περισσότερα για να εξετάσει πώς μπορεί να κάνουμε τα προϊόντα της ακόμα καλύτερα.

Ωστόσο, δεν ήταν όλες οι απαντήσεις αρνητικές. Ένας χρήστης του Facebook δήλωσε ότι το κόλπο είχε μοναδικό αντίκτυπο και ήταν λαμπρή αφορμή για συζήτηση συγχαίροντας τη μάρκα που ήταν τόσο γενναία και πήρε το ρίσκο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.