01 Μάι 2024
READING

H ταινία μικρού μήκους της Apple για τη Μεγάλη Παραίτηση είναι μια έξυπνη διαφήμιση για τα προϊόντα της

4 MIN READ

H ταινία μικρού μήκους της Apple για τη Μεγάλη Παραίτηση είναι μια έξυπνη διαφήμιση για τα προϊόντα της

H ταινία μικρού μήκους της Apple για τη Μεγάλη Παραίτηση είναι μια έξυπνη διαφήμιση για τα προϊόντα της

Πρόσφατα η Apple κυκλοφόρησε μια νέα ταινία μικρού μήκους στο πλαίσιο της καμπάνιας “Apple at Work“, η οποία αναδεικνύει τα διάφορα προϊόντα και τις υπηρεσίες της για επιχειρήσεις. Η διαφήμιση ακολουθεί μια ομάδα τεσσάρων εργαζομένων που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο σποτ της AppleThe Underdogs” από το 2019.

Σε εκείνο το βίντεο, η ομάδα βρισκόταν στο έλεος της Vivianne, ενός κακού αφεντικού, καθώς προσπαθούσαν να φτιάξουν μια παρουσίαση μέσα σε μόλις δύο ημέρες. Φυσικά, το κατάφεραν χρησιμοποιώντας Mac και iPhone και διάφορα λογισμικά της Apple. Πέρυσι, οι τέσσερις χαρακτήρες επέστρεψαν, αυτήν τη φορά δουλεύοντας από το σπίτι. Και πάλι, το concept ήταν ότι η Apple παρέχει όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται ένας εργαζόμενος για να συνεργαστεί με τους συναδέλφους εξ αποστάσεως.

Διαβάστε επίσης: Η Apple παρουσίασε τη νέα γενιά iPhone SE και iPad Air, και τον καινούριο υπολογιστή Mac Studio

Τώρα, στο νέο σποτ με τίτλο “Escape from the Office”, οι τέσσερις χαρακτήρες βαρέθηκαν να ανέχονται τη Vivianne και τις απαιτήσεις της και αποφάσισαν να παραιτηθούν. Εμπνευσμένοι από μια σακούλα τροφίμων, ξεκινούν τη δική τους επιχείρηση κατασκευάζοντας μια πιο ανθεκτική, πιο φιλική προς το περιβάλλον σακούλα. Το υπόλοιπο βίντεο είναι γεμάτο από κλήσεις FaceTime, συνομιλίες iMessage, διαφάνειες Keynote, επαυξημένη πραγματικότητα σε ένα iPad και τον ξέφρενο ρυθμό της προσπάθειας να μετατραπεί μια ιδέα σε επιχείρηση.

Ακριβώς όπως τα προηγούμενα σποτ, το νέο διαφημιστικό είναι διασκεδαστικό, ενώ είναι επίσης μια εμπνευσμένη και χιουμοριστική ματιά στη ζωή ενός νέου επιχειρηματία που προσπαθεί να στήσει την επιχείρησή του. Το βίντεο προορίζεται να είναι μια ανάλαφρη ματιά στο θέμα και είναι πραγματικά πετυχημένο.

Διαβάστε επίσης: Πρώτη η Apple στη κατάταξη της Best Global Brands για ένατη συνεχή χρονιά

Η Μεγάλη Παραίτηση

Το σποτ παίρνει έμπνευση από την τάση εκατομμυρίων ανθρώπων να εγκαταλείπουν τις δουλειές τους στο πλαίσιο αυτού που έχει ονομαστεί “Μεγάλη Παραίτηση“. Το Υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι 47 εκατομμύρια άνθρωποι παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους, μόνο πέρυσι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι’ αυτήν την τάση, αλλά η ουσία είναι ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν πιθανώς να ταυτιστούν με τους χαρακτήρες στο βίντεο της Apple.

Διαβάστε επίσης: Πώς η “Μεγάλη Παραίτηση” φέρνει στο προσκήνιο το μισθολογικό χάσμα των φύλων

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με την τάση των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη δουλειά τους στις ΗΠΑ είναι ο αριθμός των ανθρώπων που παραιτούνται για να επιδιώξουν την έναρξη μιας επιχείρησης. Σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής, πέρυσι σημειώθηκε ρεκόρ 5,4 εκατομμυρίων νέων επιχειρήσεων που ιδρύθηκαν. Από την άλλη, για πολλούς ανθρώπους, το μόνο πράγμα που είναι πιο τρομακτικό από το να παραιτηθείς από τη δουλειά σου είναι να ξεκινήσεις μια νέα επιχείρηση. Η αλήθεια είναι ότι η έναρξη μιας επιχείρησης είναι δύσκολη και αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι όλη η σκληρή δουλειά θα οδηγήσει στην επιτυχία, και τις περισσότερες φορές, ειδικά στην αρχή, η δουλειά που απαιτείται είναι τεράστια. Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις αποτυγχάνουν.

Η Apple θέλει να τονίσει ότι μπορεί να παρέχει όλη την απαραίτητη τεχνολογική υποστήριξη και εξοπλισμό που μπορεί να χρειάζεται ένας νέος επιχειρηματίας. Με άλλα λόγια, η Apple επιδιώκει να πείσει τους καταναλωτές ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της ανταποκρίνονται σε όποια δουλειά κι αν κάνουν. Αυτό δεν είναι λίγο, αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δε σκέφτονται ότι η Apple εξυπηρετεί επιχειρήσεις. Σκέφτονται τη Microsoft όταν πρόκειται για λογισμικό παραγωγικότητας, το Slack όταν πρόκειται για επικοινωνία, τη Google όταν πρόκειται για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το Salesforce όταν πρόκειται για διαχείριση δεδομένων πελατών. Από την άλλη, τα Mac δεν ήταν ποτέ πιο δημοφιλή και υπάρχουν πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο iPhones σε χρήση. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ήδη προϊόντα της Apple, και πολλοί από αυτούς τα χρησιμοποιούν για την εργασία τους.

Το βίντεο της Apple είναι εξαιρετικά πετυχημένο, καθώς συνδέεται με κάτι που εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν ήδη, και το κάνει με τρόπο αστείο, εμπνευσμένο, σχετικό με την εποχη και χρήσιμο. Η Apple αναμειγνύει επιδέξια την κωμωδία και τις επιδείξεις προϊόντων με την κοινωνική σάτιρα, με ευχάριστο αποτέλεσμα. Εμφανίζεται ως σύμμαχος και επικαλύπτει διακριτικά το σενάριο με στοιχεία της δικής της ιστορίας. Ανεβαίνοντας στην κορυφή από την αρχική στέγασή της σε ένα γκαράζ την δεκαετία το ‘70, αυτή η εταιρεία έφτασε σ την κορυφή, και προβάλλει την τεχνολογία της ως μέσο για να βοηθήσει και άλλους να το κάνουν αυτό.

https://www.youtube.com/watch?v=GC5Gmkn92Bg

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.