03 Μάι 2024
READING

To Amazon λανσάρει νέα εφαρμογή που κάνει τους χρήστες παραγωγούς «ραδιοφώνου»

4 MIN READ

To Amazon λανσάρει νέα εφαρμογή που κάνει τους χρήστες παραγωγούς «ραδιοφώνου»

To Amazon λανσάρει νέα εφαρμογή που κάνει τους χρήστες παραγωγούς «ραδιοφώνου»

Το Amazon κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα νέο application για κινητά, το οποίο ονομάζεται Amp. Η νέα εφαρμογή του γίγαντα του λιανικού εμπορίου επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργούν ζωντανές «ραδιοφωνικές εκπομπές», αναλαμβάνοντας τον ρόλο του DJ. Ουσιαστικά ο χρήστης – «ραδιοφωνικός παραγωγός» έχει τη δυνατότητα να παίζει από τα εκατομμύρια κομμάτια της playlist του, τα οποία καλύπτουν τεράστιο εύρος μουσικών επιλογών, ικανοποιώντας κάθε γούστο.

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν δεκάδες εκατομμύρια τραγούδια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές, συμπεριλαμβανομένων των Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group, οι Beggars Group, Believe, CD Baby και PIAS.

Αρχικά η streaming εφαρμογή βρίσκεται διαθέσιμη σε περιορισμένη έκδοση beta στις ΗΠΑ, η οποία απαιτεί κωδικό πρόσβασης κάνοντας login, σύμφωνα με δηλώσεις του Amazon. Οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν την Amp από το iOS App Store των ΗΠΑ και να πραγματοποιήσουν εγγραφή είτε στη λίστα αναμονής είτε στο Newsletter της εφαρμογής. Παράλληλα οι χρήστες μπορούν να βρουν και να ακολουθήσουν την Amp στα account της στα social media όπως είναι το Instagram, το Twitter και το TikTok.

Πέρυσι η νέα εφαρμογή είχε γίνει γνωστό ότι ετοιμάζεται από το The Verge όταν ακόμη βρίσκονταν σε φάση ανάπτυξης με όνομα Project Mic, αντιπροσωπεύοντας την κάπως καθυστερημένη είσοδο του Amazon στην αγορά του ραδιοφώνου. Βασικός ανταγωνιστής της παραμένει η εφαρμογή Clubhouse, που πρωτοστάτησε στην αγορά, καθιερώνοντας ένα νέο είδος ζωντανών ραδιοφωνικών εκπομπών, με τη συμμετοχή πολλών χρηστών ταυτόχρονα να συζητούν σε έναν συγκεκριμένο «χώρο», ως ένα audio είδος social media, το οποίο μάλιστα όταν πρωτoλανσαρίστηκε θεωρήθηκε ότι θα αλλάξει το τοπίο. Αντίστοιχα κι άλλοι παίκτες της αγοράς άφησαν το δικό τους στίγμα λανσάροντας παρόμοιες δυνατότητες, όπως είναι τα Spaces του Twitter, τα Live Audio Rooms του Facebook καθώς και το Greenroom του Spotify.

Διαβάστε επίσης: Το νέο app του Spotify το «Spotify Greenroom» ανταγωνίζεται το Clubhouse

Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι αντίπαλοι του Clubhouse έχουν επικεντρωθεί στη συζήτηση – κάτι σαν ζωντανά podcasts, δηλαδή. H εφαρμογή Amp του Amazon διαφοροποιείται, παρέχοντας πρόσβαση σε έναν ευρύ μουσικό κατάλογο. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες της εφαρμογής γίνονται DJs, κάνουν streaming και μοιράζονται με το κοινό τους τα αγαπημένα τους τραγούδια και τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, καθιστώντας τους κατά κάποιο τρόπο creators. Ακόμη, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή και με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, μιλώντας για οτιδήποτε άλλο, όπως για παράδειγμα για τον αθλητισμό ή την ποπ κουλτούρα, προσφέροντας στους ακροατές τους μία διαφορετική εμπειρία.

Σύμφωνα με την περιγραφή του App Store για την Amp, οι δημιουργοί θα μπορούν επίσης να προσχεδιάζουν και να προγραμματίζουν τις εκπομπές τους, να ειδοποιούν τους ακροατές για τις επερχόμενες εκπομπές τους, να ελέγχουν ποιος μιλάει κατά τη διάρκεια της εκπομπής και πολλά ακόμη.

Παρόλ’ αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημιουργοί δε χρειάζεται να πληρώνουν τις δισκογραφικές όταν δίνουν πρόσβαση στη μουσική τους στους ακροατές. Οι χρήστες συνδέονται στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του account τους στο Amazon ή δημιουργώντας έναν νέο λογαριασμό Amazon, ώστε να τον χρησιμοποιήσουν για να κάνουν το login τους στην Amp. Επίσης το Amazon παρέχει μια ομάδα εποπτείας 24/7, η οποία εξετάζει τις αναφορές, αναλαμβάνοντας δράση σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Το Clubhouse και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν

Ακόμα, η Amp θα φιλοξενήσει μια σειρά από εκπομπές, όπως την «Queen Radio» της βασίλισσας του hip-hop, Nicki Minaj. Επίσης μερικοί ακόμη δημοφιλείς καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν τις εκπομπές τους στην εφαρμογή είναι οι Tinashe, Lindsey Stirling, Travis Barker, Lil Yachty και Big Boi.

Το ραδιόφωνο αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της μουσικής βιομηχανίας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οι άνθρωποι αγαπούν το ραδιόφωνο και σήμερα μπορούν να συνδυάσουν τη μουσική με την αλληλεπίδραση με έναν εξαιρετικά σύγχρονο και καινοτόμο τρόπο. «Είναι εύκολο να μοιράζεσαι τη φωνή και τα αγαπημένα σου τραγούδια με το κοινό στην Amp», λέει η περιγραφή της εφαρμογής στο App Store.

Με πληροφορίες από το TechChrunch
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.