01 Μάι 2024
READING

Τα Burger King φέρνουν την εμπειρία του Call of Duty στα καταστήματά τους

4 MIN READ

Τα Burger King φέρνουν την εμπειρία του Call of Duty στα καταστήματά τους

Τα Burger King φέρνουν την εμπειρία του Call of Duty στα καταστήματά τους

Το fast food συναντά το gaming ξανά. Και κάπως έτσι τα Burger King συνεργάζονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους με την εταιρεία Activision, που έχει δημιουργήσει τη θρυλική σειρά παιχνιδιών Call of Duty, δημιουργώντας μια παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια ενόψει της κυκλοφορίας του πολυαναμενόμενου παιχνιδιού Modern Warfare II.

Το τελευταίο διάστημα, το gaming έρχεται διαρκώς στο προσκήνιο· σαν ένας ολόκληρος κόσμος που αναδύεται, ενώ υπήρχε δεκαετίες κάτω από τη μύτη των Baby Boomers και των Gen X-ers, οι οποίοι ανακαλύπτουν τώρα την ισχύ του εντυπωσιασμένοι από νούμερα που δείχνουν ότι αποτελεί αγορά μεγαλύτερης αξίας από του κινηματογράφου, του home entertainment και της μουσικής μαζί.

Tα παιχνίδια χτίζουν “κόσμους” στους οποίους οι παίκτες βυθίζονται – για την ακρίβεια, επιλέγουν να βυθιστούν. Και οι κόσμοι αυτοί είναι χτισμένοι πάνω σε ιστορίες, που εξάπτουν τη φαντασία των παικτών, που προσεγγίζουν το συναίσθημά τους, που τους κινητοποιούν να ασχοληθούν μαζί τους, να τους αφιερώσουν όλη τους την προσοχή.

Διαβάστε ακόμα: 3 λόγοι για τους οποίους οι διαφημιστικές εταιρείες πρέπει να μπουν στο gaming

Αυτό φαίνεται πως είχαν στο μυαλό τους οι μητρικές εταιρείες των Burger King, Restaurant Brands International και 3G Capital, όταν αποφάσισαν να συνεργαστούν με τη δημοφιλή σειρά παιχνιδιών στρατηγικής Call of Duty για μία καμπάνια διεθνούς εμβέλειας, προκειμένου να “φέρουν” τους fans του παιχνιδιού μέσα στα σημεία πώλησης της αλυσίδας. Δεν υπηρχε ιδανικότερη αφορμή, από το λανσάρισμα του 19ου παιχνιδιού της σειράς με τίτλο “Modern Warfare II”.

Στο πλαίσιο αυτό, οι παίκτες μπορούν να ξεκλειδώσουν ένα Burger Town Operator skin, ένα αντικείμενο για την ενδυμασία του avatar τους, με το λογότυπο του Burger Town, μιας φανταστικής αλυσίδας burger που εμφανίζεται σε πολλά παιχνίδια του Call of Duty. Και για να το πράξουν αυτό, οι gamers πρέπει να επισκεφθούν ένα εστιατόριο Burger King και να αγοράσουν το γεύμα Modern Warfare 2 Meal. Μαζί με το γεύμα τους θα λάβουν έναν κωδικό, του οποίου η εξαργύρωση τούς προσφέρει μια ώρα Double XP (2XP) στο Modern Warfare II, διπλασιάζοντας τους πόντους που κερδίζει ένας παίκτης για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως, η καμπάνια περιλαμβάνει και μια σειρά από επιπλέον θεματικές εμπειρίες. Στο Παρίσι, οι πελάτες του Burger King μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του “Kiosk of Duty”, παίζοντας Modern Warfare II σε ένα κιόσκι παραγγελίας μέσα σε ένα Burger King. Ενώ τα σημεία της fast food αλυσίδας στη Νότια Αφρική θα μεταμορφωθούν ψηφιακά, με την νέα τους εικόνα να μπορεί να γίνει ορατή μόνο σε όσους πελάτες αγοράσουν ένα γεύμα και πάρουν μαζί γυαλιά νυχτερινής όρασης. Τα φερώνυμα εστιατόρια στο Μεξικό, το Πουέρτο Ρίκο, τη Σαουδική Αραβία, τη Δανία, την Κολομβία, τη Δομινικανή Δημοκρατία και τον Παναμά θα διακοσμηθούν επίσης με μίνι χάρτες Call of Duty και απεικονίσεις που παραπέμπουν σε σκηνές από το παιχνίδι.

Η μοναδική παγίδα στην προωθητική αυτή καμπάνια αφορά την προς το παρόν εξαίρεση της αμερικανικής αγοράς, αν και τα παιχνίδια Call of Duty είναι από τα πλέον ευπώλητα στις Η.Π.Α. Παρ’ όλα αυτά η προσφορά της αμερικανικής αλυσίδας εστιατορίων burger είναι διαθέσιμη σε χρήστες σε 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας. Ενώ αναμένονται και επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τον πλήρη κατάλογο των χωρών όπου θα είναι διαθέσιμες οι προσφορές της αλυσίδας κατά το επίσημο λανσάρισμα του 19ου παιχνιδιού της σειράς Call of Duty στις αρχές Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα: Από τον κινηματογράφο στο gaming | Η διαφήμιση αλλάζει

Για ένα παιχνίδι όπως το Call of Duty, το οποίο δημιουργήθηκε το 2003 αποκλειστικά για υπολογιστή και εστιασμένο στις μάχες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η εξέλιξη με 19 διαφορετικά παιχνίδια που μεταφέρθηκαν στις οθόνες της τηλεόρασης, τις κονσόλες παιχνιδιών και το διαδίκτυο, είναι ακαταμάχητη. Η προσδοκία των παικτών και των fans του σε όλο τον κόσμο οδήγησε τα Burger King να παρέχουν τη δυνατότητα σε όσους προπαραγγείλουν τη νέα εκδοχή, να μπορούν να “παίξουν” στην καμπάνια τώρα και να αρχίσουν να κερδίζουν XP boosters, Operator, cosmetics και άλλα in-game αντικείμενα που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο multiplayer του Modern Warfare 2.

Δεν είναι καινούρια ιδέα αυτού του είδους το storytelling για τα brands, ούτε πρόσφατη η συνειδητοποίηση της αξίας του. Ολόκληρα brand identities είναι χτισμένα πάνω σε ιστορίες. Το gaming όμως αποδεικνύει πόση δύναμη έχουν οι καλές ιστορίες, εiδικά όταν συνδυάζονται με έναν πιο παιγνιώδη χαρακτήρα. Το αυξανόμενο μέγεθος της βιομηχανίας του gaming είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο οι marketers αντιμετωπίζουν την κατηγορία των online και μέσω κονσόλας παιχνιδιών ως ένα πολλά υποσχόμενο κανάλι marketing. Γι’ αυτό έπραξαν το ίδιο και τα Burger King.

Με πληροφορίες από AdAge

Photos: Burger King | Call of Duty

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.