02 Μάι 2024
READING

Η adidas μπαίνει στο Roblox

3 MIN READ

Η adidas μπαίνει στο Roblox

Η adidas μπαίνει στο Roblox

Η μόδα στην εποχή του gaming

Δεν είναι λίγα τα fashion brands που έχουν μπει στον κόσμο του Roblox. Από την Gucci μέχρι τη Nike, και πιο πρόσφατα τη Lacoste, φαίνεται πως όλοι θέλουν να “βουτήξουν” στο metaverse. Τώρα, είναι η σειρά της Adidas. Λανσάροντας τη μοναδική σειρά ψηφιακών wearables στο Roblox, η μάρκα αθλητικών ειδών δεν ακολουθεί απλώς μια τάση, αλλά θέτει νέα πρότυπα στον τρόπο με τον οποίο η μόδα αλληλεπιδρά με τον εικονικό κόσμο.

Συνδυασμός πραγματικής και εικονικής μόδας

Η Adidas έχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο δύο κατευθύνσεων. Από τη μία, θέλει να προσεγγίσει νέους, τεχνολογικά εξοικειωμένους καταναλωτές. Από την άλλη, στοχεύει να εμπλουτίσει την εμπειρία της υπάρχουσας βάσης οπαδών της. Η μάρκα παρουσίασε μια σειρά ψηφιακών wearables και αξεσουάρ στο Roblox, αντλώντας έμπνευση από τη φυσική συλλογή SS24. Αυτά δεν είναι μόνο επίσημα αντικείμενα της Adidas, αλλά περιλαμβάνουν επίσης σχέδια που έχουν φτιαχτεί από δημιουργικούς χρήστες του Roblox. Αυτός ο συνδυασμός αντικατοπτρίζει ένα μείγμα του εμβληματικού στυλ της Adidas και του δημιουργικού πνεύματος της κοινότητας του Roblox.

Διαβάστε ακόμα: Πώς η Lacoste συνδυάζει τη μόδα με το gaming

Προσεγγίζοντας ένα τεράστιο κοινό

Η απόφαση για συνεργασία με το Roblox ήταν μια έξυπνη κίνηση για την Adidas λόγω του τεράστιου αριθμού χρηστών της πλατφόρμας – πάνω από 70,2 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ενεργοί σε αυτήν καθημερινά. Η συνεργασία αυτή επιτρέπει στην Adidas να αξιοποιήσει ένα νεανικό, δυναμικό κοινό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ψηφιακών τάσεων και της καινοτομίας.

Τα ψηφιακά αντικείμενα, όπως η εμβληματική φόρμα Adidas firebird, ταιριάζουν καλά με το διασκεδαστικό και δημιουργικό στυλ του Roblox, διατηρώντας παράλληλα τη μοντέρνα και υψηλής ποιότητας αίσθηση της μάρκας.

Αποκλειστικές συνεργασίες και ψηφιακές τάσεις

Προσθέτοντας τον ενθουσιασμό, η Adidas συνεργάστηκε με έναν από τους κορυφαίους δημιουργούς του Roblox, τον Rush Bogin (γνωστός και ως Rush X), για να δημιουργήσει μια αποκλειστική σειρά UGC (User generated content) περιορισμένης έκδοσης. Αυτή περιλαμβάνει μοναδικά αντικείμενα όπως η Adidas Oversized Trefoil Cross-Body Bag και το Trefoil Crown with Halo, αναδεικνύοντας την αυξανόμενη δημοτικότητα των ψηφιακών αξεσουάρ μόδας και των hairstyles στην πλατφόρμα. Αυτά τα ψηφιακά χτενίσματα, ειδικότερα, έχουν γνωρίσει μια έκρηξη στη δημοτικότητα, με πάνω από 139 εκατομμύρια αγορές από τους χρήστες μόνο φέτος.

Η Adidas συνεχίζει το Buzz: Τακτικές ενημερώσεις και περισσότερα καταστήματα

Η Adidas σκοπεύει να κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο, κυκλοφορώντας νέα προϊόντα κάθε εβδομάδα. Θα συνεχίσει να προσθέτει σχέδια τόσο για τη δική της μάρκα όσο και για τη συνεργασία Adidas x Rush X καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Αυτή η στρατηγική συνεχούς δέσμευσης διασφαλίζει ότι η μάρκα παραμένει δημοφιλής και αξιομνημόνευτη στον κόσμο του Roblox. Επιπλέον, νέα καταστήματα πρόκειται να ανοίξουν σε κυλιόμενη βάση, εδραιώνοντας περαιτέρω τη δέσμευση της Adidas σε αυτό το ψηφιακό σύνορο της μόδας.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το Roblox είναι ό,τι πιο κοντινό έχουν οι marketers στο Web3

Προσιτή πολυτέλεια στον εικονικό κόσμο

Η στρατηγική τιμολόγησης της συλλογής Adidas x Rush X έχει σχεδιαστεί για να είναι προσιτή, κυμαινόμενη από 85 έως 500 Robux (περίπου 1 έως 6 ευρώ). Επιπλέον, η Adidas προσφέρει αντικείμενα περιορισμένης έκδοσης χωρίς κόστος για τα πρώτα 10.000 τεμάχια, κάνοντας τα ψηφιακά αντικείμενα υψηλής μόδας πιο προσιτά σε ένα ευρύτερο κοινό.

Η μόδα συναντά το gaming στο Roblox

Η κίνηση της Adidas στο Roblox σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στη διασταύρωση της μόδας και του gaming. Δείχνει πώς οι μάρκες μπορούν να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά τις νέες ψηφιακές πλατφόρμες για να συνδεθούν με διαφορετικά κοινά και να επαναπροσδιορίσουν τα όρια της μόδας.

Με πληροφορίες από Forbes

Photo: Roblox

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.