28 Μάι 2024
READING

Η Walmart προχώρησε σε προληπτική αφαίρεση των όπλων από τις προθήκες των καταστημάτων της

2 MIN READ

Η Walmart προχώρησε σε προληπτική αφαίρεση των όπλων από τις προθήκες των καταστημάτων της

Η Walmart προχώρησε σε προληπτική αφαίρεση των όπλων από τις προθήκες των καταστημάτων της

Η Walmart δήλωσε ότι έχει αφαιρέσει πυροβόλα όπλα και εν γένει πυρομαχικά από τους χώρους πώλησης ορισμένων καταστημάτων της, καθώς οι διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν από το θάνατο του George Floyd συνεχίζονται σε όλες τις ΗΠΑ και σε ορισμένες περιπτώσεις οδήγησαν σε λεηλασίες.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, τα εν λόγω αντικείμενα διατίθενται προς αγορά, ωστόσο φυλάσσονται σε ασφαλείς χώρους εντός των καταστημάτων.

Σημειώνεται πως η Walmart διαθέτει περισσότερα από 4.700 καταστήματα σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, ενώ ορισμένα από τα καταστήματά της σε μεγάλες πόλεις δεν διαθέτουν πυροβόλα όπλα.

Σε μεγάλες πόλεις από τη Νέα Υόρκη έως το Λος Άντζελες, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με το θάνατο του George Floyd, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι διαδηλώσεις οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία, ζημιές στις βιτρίνες και λεηλασίες.

Σε πολυτελείς εμπορικές περιοχές, όπως λ.χ. στο Μανχάταν, τα καταστήματα των high end οίκων Chanel και Coach λεηλατήθηκαν, ενώ οι διαδηλωτές έσπασαν τις βιτρίνες ενός καταστήματος Sephora.

Η ναυαρχίδα της αλυσίδας πολυκαταστημάτων Nordstrom στο Σιάτλ και η αντίστοιχη της Neiman Marcus στο Ντάλας βανδαλίστηκαν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Walmart, Doug McMillon δήλωσε προ ημερών κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνεδρίασης των μετόχων της εταιρείας ότι ορισμένα από τα καταστήματά της έχουν υποστεί ζημιές.

“Είχαμε κάποια καταστήματα στα οποία χάσαμε μέρος του εμπορεύματός τους, ωστόσο δεν αφορά σε μεγάλο ποσοστό των καταστημάτων ως ποσοστό του συνόλου τους”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. McMillon και συνέχισε:

“Προβήκαμε αναγκαστικά στην λήψη ορισμένων «επιθετικών» μέτρων πρόληψης, όπως λ.χ. το ολικό κλείσιμο συγκεκριμένων καταστημάτων κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και ταραχών ή την ολιγόωρη παύση της λειτουργίας ορισμένων άλλων. Απόλυτο ζητούμενό μας είναι η ασφάλεια των συνεργατών και των πελατών μας”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.