04 Μάι 2024
READING

Η Lacoste γιορτάζει την 15η επέτειο πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρα

2 MIN READ

Η Lacoste γιορτάζει την 15η επέτειο πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρα

Η Lacoste γιορτάζει την 15η επέτειο πρωτοβουλιών κοινωνικού χαρακτήρα
1 MIN READ
03 Μάι 2024

Η luxury μάρκα Lacoste γιορτάζει την 15η επέτειο του Ιδρύματος Lacoste μέσω νέων δεσμεύσεις και πρωτοβουλιών. Από τη δημιουργία του ιδρύματος το 2006, έχει καταφέρει να βοηθήσει περισσότερους από 100.000 νέους μέσω 200 projects που πραγματοποιήθηκαν από 50 ενώσεις σε 22 χώρες και σχετίζονται με τον αθλητισμό και την εκπαίδευση.

Πλέον το διάσημο luxury brand είναι πλήρως συνδεδεμένο με τις προσπάθειες προσέγγισης των αρχών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με όνομα «Durable Elegance». Παράλληλα το ίδρυμα προσπαθεί να επεκτείνει τις δεσμεύσεις του απέναντι και στις τοπικές κοινότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι στόχοι που περιγράφονται διεξοδικά από τον οργανισμό αποκαλύπτουν τα διάφορα σχέδια για να διευρύνουν την εμβέλεια και τη δημοτικότητά του, συμπεριλαμβάνοντας 15 νέες χώρες στο πεδίο εφαρμογής του, υποστηρίζοντας 50 κοινοτικά έργα καθώς και 100 νέα έργα νέων και όλα αυτά έως το 2025. Οι νέες φιλοδοξίες του ιδρύματος είναι φανερές καθώς εστιάζουν κυρίως τόσο στους νέους όσο και στις κοινότητες. Πριν μερικούς μήνες η Lacoste ανακοίνωσε ότι οι εθελοντές εργαζόμενοι του ιστορικού εργοστάσιό της στο Troyes της Γαλλίας, παρήγαγαν 100.000 μάσκες, οι οποίες δωρίστηκαν σε επιχειρήσεις που λειτουργούν καθώς και σε γηροκομεία. 

Παράλληλα η εταιρεία συνεργάζεται με διάφορους οργανισμούς. Οι συγκεκριμένοι εταίροι βοηθούν νέους που προέρχονται από διάφορες ευάλωτες κοινωνικά ομάδες να συμμετάσχουν στα προγράμματα αθλητισμού και της εκπαίδευσης. Για παράδειγμα το έργο του βραζιλιάνικου μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Gol de Letra επικεντρώνεται στην κοινωνική ένταξη των παιδιών που προέρχονται από τις βραζιλιάνικες φαβέλες. Ένας ακόμη εταίρος είναι το ίδρυμα City Parks στη Νέα Υόρκη, το Tennis and Education Centre στο Ισραήλ, ο οργανισμός Right to Play με επίκεντρο την Ασία καθώς και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Live Project 4 Youth στις Φιλιππίνες. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.