01 Μάι 2024
READING

H Victoria’s Secret λανσάρει e-shop με brands ιδρυμένα από γυναίκες

3 MIN READ

H Victoria’s Secret λανσάρει e-shop με brands ιδρυμένα από γυναίκες

H Victoria’s Secret λανσάρει e-shop με brands ιδρυμένα από γυναίκες

Η Victoria’s Secret πρόκειται να εγκαινιάσει μια ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία έχει σχεδιαστεί για να συνδέει τους καταναλωτές με νέες μάρκες που πωλούν προϊόντα εσωρούχων, lifestyle και μαγιό.

Το VS&Co-Lab, όπως ονομάζεται, θα ξεκινήσει ως ένα νέο τμήμα του ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου του γίγαντα εσωρούχων. Η πλατφόρμα θα βασιστεί στις στρατηγικές συνεργασίες της Victoria’s Secret, ανοίγοντας τις πόρτες της με μια συλλογή 19 εμπορικών σημάτων, το 75% των οποίων ιδρύθηκε, ανήκει ή διευθύνεται από γυναίκες. Στις μάρκες τις πλατφόρμας συμπεριλαμβάνονται και brands στα οποία η Victoria’s Secret έχει ιδιοκτησία, όπως η For Love & Lemons και η Frankies Bikinis, ενώ σχεδιάζει να επενδύσει περαιτέρω στην ιδιοκτησία επιπλέον διαφορετικών εμπορικών σημάτων.

Η εταιρεία δηλώνει ότι αυτή η ενέργεια είναι ένα βήμα πέρα από την ανάπτυξη που προωθεί μέσω της κύριας δραστηριότητάς της. Συγκεκριμένα, αποσκοπεί να αξιοποιήσει προοπτικές ανάπτυξης μέσω συνεργασιών με καινοτόμες, φρέσκες μάρκες που μπορούν να τη βοηθήσουν να επεκτείνει την εμβέλειά της σε κατηγορίες και τμήματα καταναλωτών που η ίδια υποεκπροσωπεί. Η Victoria’s Secret τόνισε επίσης ότι κάθε εταιρεία που συμμετέχει στη συνεργασία είναι απαραίτητο να ασπάζεται τις αξίες της εταιρείας υπέρ της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης.

Διαβάστε επίσης: Η Victoria’s Secret θέλει να αλλάξει και παρουσιάζει τον πρώτο άντρα πρεσβευτή της

Παράλληλα, για τις μικρότερες επιχειρήσεις, η συνεργασία προσφέρει μεγάλο όφελος, καθώς τους δίνει πρόσβαση στην τεράστια πελατειακή βάση της Victoria’s Secret και τους επιτρέπει να κάνουν ένα βήμα παραπέρα για την ανάπτυξή τους. Ουσιαστικά, βοηθάνα γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι αναδυόμενες μάρκες.

Το λανσάρισμα της πλατφόρμας είναι ένα βήμα ακόμα στην προσπάθεια αποκατάστασης και rebranding της Victoria’s Secret. Η εταιρεία για χρόνια στήριζε το marketing στην σεξουαλικοποίηση του γυναικείου σώματος. Η μάρκα εσωρούχων έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν επικρίσεις για έλλειψη ποικιλομορφίας και για την προώθηση υπερβολικά στερεοτυπικών εικόνων ενός σεξουαλικοποιημένου κατά βάση γυναικείου σώματος. Η κριτική έγινε viral το 2018 για την έλλειψη συμπερίληψης των plus size μοντέλων και τη διαιώνιση σεξιστικών στερεοτύπων, γεγονός που οδήγησε ακόμη και στην ακύρωση της ετήσιας επίδειξής της το 2019.

Η προσπάθεια αυτή, λοιπόν, ανήκει στο πλαίσιο της νέας προσέγγισης marketing της Victoria’s Secret, για ριζική απομάκρυνση από το σεξουαλικό marketing στο οποίο βασιζόταν για χρόνια. Άλλες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν μια συλλογικότητα γυναικείας ενδυνάμωσης από επώνυμους influencers και πιο συμπεριληπτικό merchandising.

Διαβάστε επίσης: Η Victoria’s Secret προσπαθεί να αποδείξει ότι αλλάζει

Ακόμα, η νέα πλατφόρμα επιδιώκει να προωθήσει την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών και των μαύρων. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Victoria’s Secret προωθεί τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Μόλις φέτος, είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να επενδύσει εκατομμύρια δολάρια σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες, μέσω μίας συνεργασίας με την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων, Amplifyher Ventures. Ο στόχος της επένδυσης είναι να προσφέρει στις γυναίκες επιχειρηματίες πρόσβαση σε κεφάλαια και ευκαιρίες ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης: H Victoria’s Secret επενδύει 7 εκατομμύρια δολάρια στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Γενικά, η Victoria‘s Secret εργάζεται σκληρά τα τελευταία χρόνια για την ανανέωση της εικόνας και της γκάμας των προϊόντων της και δημιουργεί νέες συνεργασίες για την ενθάρρυνση των γυναικών και την υποστήριξη των σκοπών.  Ο στόχος της είναι να γίνει πιο σχετική με τα ενδιαφέροντα των Μillenials και των καταναλωτών της Ζενιάς Z, με τα λανσαρίσματά της πλέον να επικεντρώνονται στη συμπεριλήψη και την άνεση – μακριά από τα εσώρουχα των πάλαι ποτέ “Αγγέλων” της.

Με πληροφορίες από Retail Dive και Fashion United
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.