30 Απρ 2024
READING

Γιάννα Ανδρονοπούλου: Ποια είναι η νέα γυναίκα – ηγέτης στο τιμόνι της Microsoft

4 MIN READ

Γιάννα Ανδρονοπούλου: Ποια είναι η νέα γυναίκα – ηγέτης στο τιμόνι της Microsoft

Γιάννα Ανδρονοπούλου: Ποια είναι η νέα γυναίκα – ηγέτης στο τιμόνι της Microsoft

Στις αρχές Ιουνίου γινόταν γνωστό ότι  CEO της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, θα άφηνε τη συγκεκριμένη θέση, αναζητώντας πλέον την τύχη του στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ανέλαβε General Manager, Financial Services. Ο κύριος Μιχαλόπουλος λοιπόν εγκαταλείπει την Ελλάδα, αξιοποιώντας μία νέα επαγγελματική ευκαιρία.

Και τη θέση αυτού έρχεται να καταλάβει πλέον η Γιάννα Ανδρονοπούλου, η οποία μόλις χθες ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά της, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα και την έναρξη της οικονομικής χρήσης 2024 για τη Microsoft. Η Γιάννα Ανδρονοπούλου όμως διατηρούσε ιδιαίτερα στενή σχέση με την εταιρεία τα τελευταία χρόνια, καθώς από το 2014 συνεργάζεται με τη Microsoft, όντας εκείνη που ανέλαβε να καθοδηγήσει την εταιρεία σε σημαντικές συνεργασίες στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού, για λογαριασμό των οποίων ανέλαβε η Microsoft τον σχεδιασμό και την υλοποίηση. Κάτι που όπως φαίνεται να τη συνοδεύσει και στη νέα της θέση.

Η νέα CEO της Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, θα δώσει κατά το διάστημα της θητείας της ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ιδιωτικού τομέα στις χώρες δραστηριότητες της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. Αλλά και ο ιδιωτικός τομέας δεν λείπει από τη δραστηριότητα της επιχείρησης, η οποία έχει συντείνει σε πολλές των περιπτώσεων προς αυτή την κατεύθυνση και προς την ψηφιοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα και δείγμα γραφής της δουλειάς που παρουσίασε κατά την πρότερη θητεία της ήταν ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΔΕΗ, η οποία προέβη στην αυτοματοποίηση μεταφοράς δεδομένων από τα πηγαία συστήματά της στο Cloud, αξιοποιώντας τις τεχνολογίας της Microsoft, υποστηριζόμενες από τη Witside. To συγκεκριμένο έργο αφορούσε σ τη μεταφορά και ενοποίηση των δεδομένων χωρίς τη χρήση κώδικα, από τα πηγαία συστήματα της εταιρίας (SAP ISU – ERP, EBIL, κ.α.) στο Microsoft Azure Data Lake και εν συνεχεία στο Databricks Delta Lake της επιχείρησης.

Γυναικεία ηγεσία

Kύρια επαγγελματική πεποίθηση για την ίδια είναι ότι η δύναμη της τεχνολογίας βελτιώνει τον κόσμο μας και οδηγεί στην επιχειρηματική επιτυχία. Η ίδια αποτελεί υπέρμαχο της καινοτομίας και της δημιουργίας αξίας για όλους όσους συνεργάζονται σε ένα οικοσύστημα. Αρέσκεται στη διαρκή μάθηση, χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως πολίτη του κόσμου και είναι υπέρμαχος γυναικών στην τεχνολογία και μέντορας μελλοντικών ταλέντων. Διατηρεί μάλιστα περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας σε θέσεις ηγεσίας σε πολυεθνικά περιβάλλοντα και κατέχει πολυδιάστατες γνώσεις σε διαφορετικές μεταξύ τους βιομηχανίες. Το σημαντικό όμως είναι ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της έρχεται να εκπροσωπήσει το γυναικείο φύλο στην κορυφή ηγεσίας μίας από τις σημαντικότερες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως και φυσικά στην Ελλάδα όπου θα βρίσκεται και η έδρα της Γιάννας Ανδρονοπούλου. 

Θητεία σε τηλεπικοινωνίες και τεχνολογία

Το σύνολο της διαδρομής της πάντως ταυτίστηκε απόλυτα με τον τομέα της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών με θητεία σε αρκετές διαφορετικές θέσεις στην Intracom Telecom από το 1994 και μετά, μία εταιρεία στην οποία παρέμεινε για 7 χρόνια. Στις εταιρείες που συνεργάστηκε είναι επίσης η Ericsson Hellas με μακρά θητεία 12 ετών και εκεί, για να ακολουθήσει η συνεργασία της με τη Huawei Technologies για περίπου τεσσερισήμισι χρόνια, ως αναπληρώτρια γενική διευθύντρια επικεφαλής του τμήματος της εταιρείας που λειτουργούσε για λογαριασμό του ομίλου ΟΤΕ. Στη Microsoft που ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία το 2014, συμμετείχε από αρκετές διαφορετικές θέσεις στην εξέλιξη και πορεία της επιχείρησης και πριν αναλάβει τα καθήκοντα της Διευθύνουσας Συμβούλου, ήταν μέχρι πρότινος Διευθύντρια Πωλήσεων μεγάλων επιχειρήσεων της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα.


Η μεγάλη επένδυση του 1 δισεκατομμυρίου στην Ελλάδα

Θα σας θυμίσουμε ότι μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις επί ελληνικού εδάφους τα επόμενα χρόνια και σχετίζεται με τον τομέα της τεχνολογίας. Πρόκειται για την κατασκευή των τριών data centers από τη Microsoft στη Επιχειρηματικό Πάρκο Πέτρα Γιαλού-Βούλια-Προκαλήσει του δήμου Σπάτων, τις οποίες εφόσον η κυρία Ανδρονοπούλου θα έχει πιθανότατα την ευκαιρία να εγκαινιάσει. Η συνολική επένδυση ανέρχεται στα 976,16 εκατομμύρια ευρώ και έχει ενταχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων.

Προηγήθηκε σχετική συμφωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Microsoft, Μπραντ Σμιθ. Το συγκρότημα των τριών Κέντρων Δεδομένων θα ανεγερθεί σε συνολική έκταση 84.537 τ.μ. στο επιχειρηματικό πάρκο που βρίσκεται περίπου 6 χλμ. δυτικά από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», 1,5 χλμ. βόρεια από τα Σπάτα και 33 χλμ. ανατολικά της Αθήνας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.