30 Απρ 2024
READING

Η ψηφιακή πλατφόρμα Zero Waste HoReCa της Coca-Cola, επεκτείνεται με στόχο ένα Zero Waste μέλλον για τον κλάδο

2 MIN READ

Η ψηφιακή πλατφόρμα Zero Waste HoReCa της Coca-Cola, επεκτείνεται με στόχο ένα Zero Waste μέλλον για τον κλάδο

Η ψηφιακή πλατφόρμα Zero Waste HoReCa της Coca-Cola, επεκτείνεται με στόχο ένα Zero Waste μέλλον για τον κλάδο

Με βασικό κριτήριο να έχει σημαντικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται και θέτοντας στο επίκεντρο τον κλάδο HoReCa που αποτελεί αναπόσπαστο κρίκο της αλυσίδας αξίας της εταιρείας, η Coca-Cola επενδύει συνεχώς στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των επιχειρήσεων του κλάδου Καφεστίασης και Φιλοξενίας, σε θέματα βιωσιμότητας και κυκλικής οικονομίας, καθώς μέσα από απλές καθημερινές πράξεις, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Έτσι, έναν χρόνο μετά την επίσημη λειτουργία της, η ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης και αναγνώρισης Zero Waste HoReCa, που εστιάζει στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων που παράγονται στο πλαίσιο της λειτουργίας των επιχειρήσεων HoReCa, διευρύνει το φάσμα των δραστηριοτήτων της, εισάγοντας τρεις επιπλέον περιβαλλοντικές κατηγορίες, βάσει των οποίων θα γίνεται πλέον η αξιολόγηση των επιχειρήσεων-μελών της: την εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και την προώθηση βιώσιμων προμηθειών.

Λαμβάνοντας υπόψιν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο κλάδος Καφεστίασης και Φιλοξενίας για το περιβάλλον, ο στόχος του Zero Waste HoReCa, που αποτελεί κομμάτι της κοινωνικής πλατφόρμας Zero Waste Future η οποία δημιουργήθηκε από την Coca-Cola Hellas σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΝ, είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις HoReCa να υιοθετήσουν μια zero waste φιλοσοφία και λειτουργία, όπου τίποτα δεν πηγαίνει χαμένο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της παροχής κατάλληλων εργαλείων και ενημέρωσης, με σκοπό την ενίσχυση της προσπάθειας των επιχειρήσεων του κλάδου, να ελαχιστοποιήσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Έτσι, η ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης και αναγνώρισης Zero Waste HoReCa εξελίσσεται και επεκτείνεται. Δεν εστιάζει μόνο στην πρόληψη και μείωση των απορριμμάτων, αλλά προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση στη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων. Αυτό περιλαμβάνει εξίσου έντονη έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας, νερού και την προώθηση των βιώσιμων προμηθειών, με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και το περιβάλλον. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που, ακολουθώντας πέντε απλά βήματα, θα σημειώσουν υψηλή επίδοση και στις τέσσερις κατηγορίες (Απορρίμματα, Νερό, Ενέργεια και Βιώσιμες Προμήθειες), θα επιβραβευθούν με Χρυσή, Αργυρή ή Χάλκινη Zero Waste Διάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης και αναγνώρισης Zero Waste HoReCa αριθμεί ήδη περισσότερες από 1.650 επιχειρήσεις-μέλη και στόχος είναι στο πλαίσιο των επόμενων διακρίσεων, να αναδειχθούν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις με αξιοσημείωτα αποτελέσματα και στους τέσσερις τομείς: Απορρίμματα, Νερό, Ενέργεια και Βιώσιμες Προμήθειες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.